карам по магистралата от Пловдив посока София но бързах със около150. нещо запо4на да жужи и лампата за маслото светна.Колата не беше загряла. А съм сигурен 4е има масло достатъ4но. Спрях за малко и после съсъ същата скорост нямах проблем.
Колата е пасат 1.8 ми
масло Кютенкюлер 15х40
Къде според вас може да има проблем, да не би от дълго каране с висока скорост и нещо да спира да ка4ва масло?
звуков сигнал за масло пасат 1.8 ми
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 19:52, променено общо 1 път.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- jack
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
MK2 написа:Не искам да те плаша но при повторно светване на тази лампа бягай на майстор да ти мери налягането на маслото.Ако мотора е много износен може да губи налягане от биелни или основни лагери!Това е най-важната индикация в колата и не бива да се подценява!
Нищо 4удно ако е така много кофти, защото двигателя има специфи4ен шум при подаване на газ, то4но когато се натоварва, и един приятел ми намекна за износване на лагери евентуално,
- topche
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз имам същия (или подобен) проблем.
При мен датчика изпищява при следните условия:
Здраво натоварване (над 4500 оброта за по-дълго време) и след това при рязко сваляне на ниски обороти (примерно застигнеш камион и ти се наложи да намалиш и да покараш зад него известо време (1-2 мин))
Имам чуството, че маслената помпа при такова разяко сменяне на оборотите не си вдига маслото до датчика (дано не говоря глупости). Като подам газ за да вдигне оборотите, датчика веднага спира да се сърди ..
При мен датчика изпищява при следните условия:
Здраво натоварване (над 4500 оброта за по-дълго време) и след това при рязко сваляне на ниски обороти (примерно застигнеш камион и ти се наложи да намалиш и да покараш зад него известо време (1-2 мин))
Имам чуството, че маслената помпа при такова разяко сменяне на оборотите не си вдига маслото до датчика (дано не говоря глупости). Като подам газ за да вдигне оборотите, датчика веднага спира да се сърди ..

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
WDW написа:При мен датчика за налягането често здава багажи и зумера започва да ми свири !!! Отгоре откъм кабелната обувка ми избива маслото!!!
Сменям го и решавам проблема за около 2000-3000 км !!! Незнам защо така става !!!
И на мен ми свиреше зумера и се оказа датчика - беше протекал откъм буксата. Смених го и няма проблеми!
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
driver написа:WDW написа:При мен датчика за налягането често здава багажи и зумера започва да ми свири !!! Отгоре откъм кабелната обувка ми избива маслото!!!
Сменям го и решавам проблема за около 2000-3000 км !!! Незнам защо така става !!!
И на мен ми свиреше зумера и се оказа датчика - беше протекал откъм буксата. Смених го и няма проблеми!
За колко време ??? Или по-точно от колко време ??
- oganisjan
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: звуков сигнал за масло
Датчиците за масло са два !!! Системата за ранно предупреждение действа но САМО над 2000 оборота, така че си слагайте хубаво масло. Препоръчвам пълна синтетика 5W40.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Единият е на конзолата на масления филтър,а другият къде е,и как може да се проверят тези датчици?При мен е сходен проблема а колата е Б3 1.8 моно 90коня.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
oganisjan написа:Датчиците за масло са два !!! Системата за ранно предупреждение действа но САМО над 2000 оборота, така че си слагайте хубаво масло. Препоръчвам пълна синтетика 5W40.
Колега ти сериозно ли говориш, масло 5/40 на кола на незнайни километри, да нямаш посттравматичен стрес от земетресенията?!!!
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
хора защо обичате да изкопавате теми от ледената епоха ? 

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Печелите бонус
за най стара изровена тема и най разисквана във форума
Ако потърсите още малко ще откриете и верния отговор

Ако потърсите още малко ще откриете и верния отговор