питане за тресене
- slance
- Автомобил: Audi A6 3.0TDI
- Двигател:
питане за тресене
здравейте колеги.преди време при инцидент скочих в канавка с лявата предна гума с около 100 км на спирачки .сега като карам с над 100 и натисна леко спирачката тресе волана.смених дисковете,накладките,амортисьорите,тампони на макферсони,накрайниците на рейката/вьтрешни/.като натисна педала се усеща нещо като пулсиране.немога да разбера от какво може да е тресенето.минах на баланс на гуми и реглаж на предницата.имам чувство че има нещо криво отпред по вьртящите се части.пасат в3
- slance
- Двигател:
re
абс нямам.апаратите и дисковете ги свалям и слагам 2 пьти и няма разлика.слагах и старите апараии пак сьщото.
- slance
- Двигател:
ие
получава се нещо като пулсиране/спира-неспира на тласьци все едно/.има нещо криво според мен.вьзможно ли е дисковете да са криви/на 3-4хил. са Jurid/.
Аз имам същият проблем - само когато спирам по-леко, ако натисна силно спирачката спира без тласъци - явно е спирачната система защото го прави само когато ползвам спирачката (но пък дисковете и накладките са нови). Но забелязах че това тресене и придърпване се променя ако сменям гумите (зимни > летни и обратно) и също така е по-силно изразено ако спирам в завой.
- slance
- Двигател:
re
течността не. 

от джантите е според мен
Приятелю, моя съвет е да намериш някои колега с голф или пасат (джантите са еднакви) и ако вече си опитал с размяната на задни предни гуми да го помолиш да си направите експеримент - заеми му джантите за едно кръгче и пробвай колата - аз имам 2 комплекта - за летни и зимни гуми и с едните ми е така като при теб, а с другите нямам проблем - криви джанти или недобър баланс - опитай при едно момче, което ми ги оправи - изправяне и баланс - Иво - на новия булевард, малко след едно районно управление има гумаджийница - посока Люлин. Аз останах доволен и ми струваше 5,6 лв.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
окачване
Ако тресенето ти е на определена скорост виж си баланса парво ако не си го правил на задните гуми ,да на задните.Ако си го правил проблема можеби е откъм рейката,щом си сменил и дискове с накладки и накраиници.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
окачване
Ако тресенето ти е на определена скорост виж си баланса парво ако не си го правил на задните гуми ,да на задните.Ако си го правил проблема можеби е откъм рейката,щом си сменил и дискове с накладки и накраиници.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пулсирането при натискане на спирачка поне при мен се получаваше когато не бях обезвъздушил добре спирачките и имах теч от цилиндъра на задно дясно колело (губеше ми спирачна течност и мислех че е от помпата за съединителя ама се оказа че било от задното колело всичко беше в спирачна течност - прецакано цилиндърче (вътре беше много зле) направо купих ново - някакво италианско за 12лв от ауто+