Зацапва ми се една от свещите-В3
Зацапва ми се една от свещите-В3
Здравейте колеги колата ми е Пасат В3 1,8 ABS.Проблмът е следния:свещта на четвърти цилиндър ми се омаслява и се налага периодически да я свалям и да я чистя или да я сменям с друга.Преди един месец отворих мотора и смених сегментите,защото мислех че проблема е маслен сегмент,но проблемът си остана.Смених само сегменти без да пипам нищо по главата,защото нямах ключ за клапани.Възможно ли е проблемът да е в гумичките или в някой от клапаните.Ако някой е имал подобен проблем нека сподели.
Re: Зацапва ми се една от свещите-В3
Има ли разлика в налягането м/у него и останалите цилиндри?
Предполагам първо си проверил "редовноста" на тоците и свещите са подходящи за двигателя.
Предполагам първо си проверил "редовноста" на тоците и свещите са подходящи за двигателя.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
ми...не се прави като тебе,наред с долнището се прави заедно и горнището.
при мене примерно имаше износени вложки на изпускателните клапани,язви по тях,гумичките едно на ръка.
при мене примерно имаше износени вложки на изпускателните клапани,язви по тях,гумичките едно на ръка.
i.e.i написа:Има ли разлика в налягането м/у него и останалите цилиндри?
Имаше разлика в компресията на 1,2,3 даваше 10,а на четвърти 8,кабелите са в ред дистрибуторната капачка и палеца са нови,а и свещите са точните за мотора.
Danny boy написа:ми...не се прави като тебе,наред с долнището се прави заедно и горнището.
Да знам колега,но нямах ключ за клапани та питането ми беше дали е възможно да вкарва масло от някой клапан и да цапа свещта.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Сложи въпросната свещ на друг цилиндър ако и там се омазни сменяй свещи.
znainainai написа:Сложи въпросната свещ на друг цилиндър ако и там се омазни сменяй свещи.
Това ми прозвуча като:
" Слагай въпросната свещ в една туба, ако я напълни с масло, сменяй маслото"

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
znainainai написа:Сложи въпросната свещ на друг цилиндър ако и там се омазни сменяй свещи.
Има логика!

- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Колега, сипи малко масло в 4-ти цилиндър през развитата свещ и тогава премери компресията. Ако има промяна може да се наложи щлайф на блока и ремонт. Ако не се променя компресията проблема са клапаните на 4-ти цилиндър. От изказването ти, че4 си сменял с друга свещ и пак се омаслява си мисля, че проблема ти е клапани. Сигурен ли си, че стига ток до свещта? При ускоряване заглъхва ли мотора?