Проблеми с масло...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с масло...

Мнениеот Plumber » Съб 09 дек 2006 16:04

Тъйййй,да ви кажа аз сега какви глупости свърших...Май съм налял масло за дизел на бензин :oops: Значи понеже нямах пари тогава за смяна на гумички,когато взех колата,един комшия ми даде Valvoline 10w40 Dura blend,ама четири литра.Днес погледнах маслото и трябваше вече да доливам.Викам си отивам да си купя 1 литър от същото и готово.Да ама не!Гледам същото масло в същата бутилка ама 1 литър ,всичко си пише както моето,само че отдолу пише чв е за дизел.Питам човека има ли такова масло само че за бензин.Нямало има само че max life или нещо подобно и е в червена бутилка и пише че е за над 100 000 км.И викам свга кво,сложил съм масло за дизел.Според него не били фатално.Мислих,мислих и си взех 1 литър.Отивам си у нас и гледам маслото същото ама отдолу не пише че е за дизел.Побеснях!Вече съм и собственик на литър масло за дизел...Та въпроса ми е какво масло съм сложил :dontknow: Нещо менте ли е това което съм сложил,че не пише нито дали е за бензин нито за дизел, или има и същото Dura blend 10w40 само че и за дизел.И ако сипя 200 гр.масло за дизел в двигателя дали ще има проблеми.А и още един,ако съм сложил масло за дизел в бензинов двигател много ли е лошо.Чакам за отговори нервно пред компа че съм шашнат много в момента.Благодаря....и не се смейте ,много :oops:

Потребителски аватар
Snejoky
R.I.P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snejoky » Съб 09 дек 2006 16:39

Според мен не е чак толкова фатално.Маслото за дизел е по-гъсто от това за бензин.Лятото не се усеща толкова,защото е топло и маслото от топлината става малко по-редко. Зимата обаче от студа се сгъстява и по-бавно ще ти качва масло на клапаните.Когато е студена колата, сигорно ти чукат клапаните.

Meister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Meister » Съб 09 дек 2006 21:09

не се притеснявай, нищо няма да се повреди

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Съб 09 дек 2006 21:14

А ако смеся дизел с бензин?Дали няма да се пресече?

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Съб 09 дек 2006 22:22

Ще се пресече/Няма да се пресече - божа работа, ама най вероятно няма да се пресече ... поглеждай го от време на време и ако не трака нещо по двигателя си го карай колкото му е срока :wink:

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Нед 10 дек 2006 0:36

faf4o написа:А ако смеся дизел с бензин?Дали няма да се пресече?

Няма да се пресече ,маслата ги правят така че дори да смесваш минерално ,полусинтетика или синтетика в едно няма да стане на "боза" , естествено няма да има същите мазилни способности,моят съвет е вземи си филтър за 6лв., масло за 35лв и си реши проблема ,че зима иде а маслото за дизела е по-гъстичко. По каталог за твоя мотор е 15W40 но моят съвет е слагай 10W40 това е полезно за хидравличните ти повдигачи а и за мотора

Успех

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 10 дек 2006 10:37

там е работата че аз в момента не съм сигурен какво масло съм налял.За бензин или за дизел.На тубата нищо не пише и общо взето съм объркан .Принципно най лесния начин е да сменя всичко ама трябва да сменям гарнитура и гумички пък точно сега е трудно.Все пак празници идват и харченето ще е :banghead:

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 10 дек 2006 11:19

Тъй.Успях да изцедя от старото масло в една капачка,прибавих малко от новото и.....се пресече.Добре че не го налях.Да знаете така не се прави.Дано тази тема помогне,ако има такъв малоумник като мене,да не сгафи яко и да прецака нещо.Можете да заключвате.Благодаря за съветите

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Нед 10 дек 2006 16:49

Хитър си ,Браво , а отзад на всички тия масла пише че могат да се смесват и аз така мислех пък и от стари маслари съм то чувал
а и може самото масло да е пълен ментак. Е поне след празниците знаеж какво ще си купиш първо

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 10 дек 2006 17:18

Мдаааа.И никога вече Valvoline>говорих с майстора си и ми препоръча Lemfeorder доста хора го използвали и били доволни.Ще видим след празниците:)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 10 дек 2006 17:36

И аз бях с Valvoline Max Life но нещо и аз не съм очарован. Като че ли на моя двигател най му пасва IGOL 15W40 нищо че е френско.

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Нед 10 дек 2006 21:31

И как разбра,че се пресече маслото в капачката ......................!!!?

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 10 дек 2006 22:10

побеля и стана на парцали

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 10 дек 2006 22:16

Колега, от къде си вземал Valvoline-а ? Специално за Варна /а и за други градове/ мога да дам жокер от къде да се взема /официален вносител/, да не е менте. Не работя там, и нямам нищо общо - ако някой вземе да си помисли да ме обвини в реклама.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 10 дек 2006 22:23

От комшия.А той от де го е взел един господ знае.Дай си жокера колега.Някой може да го интересува.Аз съм решил твърдо Валволин-НЕ!!!

Върни се в “Passat”