вчера както си карам и викам чекай да пробвам автопилота,ама като натиснах копчето пускам газта и не иска да захапе!Ако някой има какво да каже по въпроса ще съм му благодарен!
mod edit: vaskoto1
Проблем с автопилота на Пасат Б5
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Добре дошъл в клуба! Това всъщност е често срещан проблем. Има няколко вероятности.
Първо и най-лесно е да пробваш както си караш преди да включиш темпомата да поддръпнеш педала на спирачката с крак нагоре и след това да пробваш да пуснеш темпомата. Идеята е, че има една гадна пишка която хем кара стоповете да светят хем има една вакумна клапа която прекъсва темпомата когато натиснеш спирачката и понякога се износва и не отчита че педала НЕ Е натиснат. В такъв случай темпомата НЕ може да бъде пуснат докато ЕКУ то не разбере че педала за спирачките не е натиснат и вакумната клапа не е затворена. Изход: Сменяване на пишката.
Втората възможност е самият ключ на пръчката да се е развалил. Свети ли ти лампата на таблото като пуснеш темпомата?
Първо и най-лесно е да пробваш както си караш преди да включиш темпомата да поддръпнеш педала на спирачката с крак нагоре и след това да пробваш да пуснеш темпомата. Идеята е, че има една гадна пишка която хем кара стоповете да светят хем има една вакумна клапа която прекъсва темпомата когато натиснеш спирачката и понякога се износва и не отчита че педала НЕ Е натиснат. В такъв случай темпомата НЕ може да бъде пуснат докато ЕКУ то не разбере че педала за спирачките не е натиснат и вакумната клапа не е затворена. Изход: Сменяване на пишката.
Втората възможност е самият ключ на пръчката да се е развалил. Свети ли ти лампата на таблото като пуснеш темпомата?
- Popeto_89
- Автомобил:
- Двигател:
Добре заварил!ееее аз от доста време следя полезните работи от клуба и сега ми се наложи да ви моля за помощ!не ми свети лампата на таблото!
Последна промяна от Popeto_89 на Сря 25 окт 2006 17:02, променено общо 1 път.
- Popeto_89
- Автомобил:
- Двигател:
20vTurbo написа:Ами работил ли е преди? Ако е работил как си контролирал скороста без +/- на пръчката? Ако лампата е светила преди но не свети сега, най вероятно джагата дето го контролира на пръчката е заминала.
Работеше преди!При мене няма контролиране на скоростта!Примерно караш с 100 и натискаш копчето и заковава!
- Popeto_89
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:20vTurbo написа:.... Свети ли ти лампата на таблото като пуснеш темпомата?
Каква лампа има на таблото на Passat B5 (1999, TDI) за индикация на включен темпомат?
При мен темпомата работи както си трябва, но никава лампа не светва когато го включа.
пасата е Б4!Извинете за грешката! и при мен никаква лампа не светва!
- Popeto_89
- Автомобил:
- Двигател:
tanio76 написа:Здарвеите,аз имах подобен проблем,но се оказа че когато има помалко бензин в резервоара до първата черта и не иска да се включва,може да ви звучи странно но точно така се оказа
и на мен ми казаха,че може да е от това,ама не е такъв проблема при мен! пробвал съм,когато резервоара беше пълен!
- Popeto_89
- Автомобил:
- Двигател:
dimoboy написа:Ако става дума за пасата от гаража ти, то той е Б5 със сигурност! На този пасат има +/- върху лоста за мигачите - с тях се увеличава и намалява зададената скорост без да е необходимо да се натиска педала на газта. БТВ и при мен няма никва лампа за темпомата
за същият пасат става дума!Пасата е Б4,защото не е с кръглите стопове и фарове отзад! А има и още доста разлики между Б5!
- dimoboy
- Автомобил:
- Двигател:
Пич, поразтърси се малко с търсачката и вземи се ориентирай кой пасат караш - твоя е Б5. Това което ти си мислиш че е Б5 е всъщност Б5.5 и се води фейслифт на твоя! Темата е дъвкана поне 5 пъти!!!
http://www.visi.com/~bhjelt/history.html
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F1%E0%F2
http://www.visi.com/~bhjelt/history.html
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F1%E0%F2