работи ли иконката за гориво? пасат б5
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AFN 1998
работи ли иконката за гориво? пасат б5
Здравейте! Като дам на контакт всички иконки светват по таблото след което изгасват една по една.. нищо нередно до тука. НЕ съм сигурен иконката за гориво трябва ли да пиука и светва при влизане в резерва. Никога не ми се е случвало да ми мигне или пиука дори когато стрелката на горивото е в червените обозначения на уреда за горивото. Иначе при подаване на контакт светва и си гасне нали... колата е дизел 1,9 тди б5 пасат.. Някой да сподели горе долу до къде трябва да падне стрелката че да светне.... 

- vladobg78
- Автомобил:
- Двигател:
Re: работи ли иконката за гориво? пасат б5
Да, при мен като стигне червения сектор светва жалтата колонка и издава сигнал. Това при палене и после периодично пак - Б5,1,8,ADR
- naskogolf
- бърз голфаджия
- Автомобил: Passat B 7 Alltrack
- Двигател: 2 CFG 2014
При мене пиука и светва иконата когато влезе в резервата.
-
- Автомобил: Volkswagen Passat
- Двигател: AFN 1998
случвало се е да стигне бялата чертичка която е най долу вече под двете червени... и без никакъв сигнал
.. всъщност това ли е абсолютния минимум на тази бялата черта ?

- Alex_Heat
- Автомобил: Audi TT
- Двигател: 1.8T
При мен също. Искам да попитам дали лампата си стои жълта до самия край? Никога до сега не ми е свършвало горивото и искам да знам, дали накрая светва червена лампа както при някои други автомобили, или директно ти изгасва колата? Между другото, когато светне жълтата лампа, това означава, че в резервоара остават 7 литра гориво.
jarata написа:При мен също писка и светва когато влезне в червен цвят.

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Резервата на Б5 и Б5.5 е 8 литра. Стрелката си изменя показанията не само спрямо количеството в резервоара, а и спрямо моментния и средния разход на пробега.
- Euler
- Автомобил: Passat Variant B7
- Двигател: 2l TDI 4motion DSG 130kW
dancing_niki написа:Резервата на Б5 и Б5.5 е 8 литра. Стрелката си изменя показанията не само спрямо количеството в резервоара, а и спрямо моментния и средния разход на пробега.
това е малко странно

Иначе и при мен светва в жълто и издава звуков сигнал. Свети, докато не заредя. Преди запалване на двигателя дава съобщение (на италиански при мен CARBORANTA или нещо такова), че трябва да заредя.
- Тони1
- Автомобил:
- Двигател:
е ако си мислиш че на старият пасатко ще ти пише ,"миии остават ти 8 литра ти си прави сметката"
разбира се ,че си ги смята според моментния...

- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
аз не съм виждал кола която показва на стрелка според моментния разход ,още повече че повечето б5 ци нямат бордов компютър
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Стрелката няма от пълен резервоар да ти падне на нулата само защото разхода ти е 20 на 100. Просто самите показания малко се променят спрямо моментния и средния разход от последния пробег. Резервата си е 8 литра независимо от разходите, демек останат ли 8 литра в резервоара лампата светва, а стрелката може да е на...
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Което за съжаление ме остави веднъж на пътя,както и един мой приятел...кофти е тая стрелка.
Танцуващия,можеш ли да разясниш по-подробно момента със стрелката,че ми стана интересно ?
Танцуващия,можеш ли да разясниш по-подробно момента със стрелката,че ми стана интересно ?
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
изобщо не е ясно , стрелката и лампата показват едно и също , значи ако натиснеш газта до долу имаш 4 литра като го пуснеш има 8 литра така ли
кои пасати 5ци имат борд комп

кои пасати 5ци имат борд комп
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Моя...или който си е поръчал.Ама има нещо с тая стрелка наистина,защото в една тема съм описал поведението и,и как от София до Казанлък не мръдна,също как ми свети лампата и стрелката е на 2 деления над червеното,също как НЕ ми свети лампата,а стрелката ще отиде в тази на температурата.
Отделно ми прави впечатление как като карам по-агресивно и стрелката показва по-долу,после като карам културно и мърда нагоре.
Отделно ми прави впечатление как като карам по-агресивно и стрелката показва по-долу,после като карам културно и мърда нагоре.