смяна на наклаДки пасат В4

Техническа и сервизна информация за Passat
rrooccoo
Автомобил: пасат б4 и пасат б7
Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г

смяна на наклаДки пасат В4

Мнениеот rrooccoo » Пон 28 ное 2011 23:24

здравейте колеги. днес реших да се пробвам да си сменя накладките сам ,но не се получи. неможах да развия болтовети на апаратите счупих един камък и искривих един клуч и се отказах. въпроса ми е има ли някакав чалам като обратна резба или нешто друго

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: смяна на наклатки пасат В4

Мнениеот radotom » Вто 29 ное 2011 8:29

Хехе... още един германо-австрийски пассат :lol:
Споко, и при мен не се развиха, само дето не счупих и не изкривих нищо, щото съм се пооръсил за хубави инструменти ;)
Ама пак не се развиха! :banghead:
Решението е разходка до някой гумаджия с пневмо пистолет.
Нека веднъж ги развие - после ще е лесно ;)

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 29 ное 2011 20:58

Малко рискувам да напиша глупост, но доколкото си спомням преди години когато сменях мойте предни накладки и аз се мъчих да отвия едни проклети болтове и не стана.
След доста псувни поогледах по подробно и се оказа че апаратите са окачени на нещо като панта, отвих един друг болт и апарата се повдигна на едната си страна и смених накладките за секунди.

Та не ставаше ли номера само с отвиването на един болт за всеки апарат. Спомням си добре че апаратите ги повдигнах като на панта. И вие ли така опитвате да направите? Защо казвате болтове е множествено число, за това се учудвам.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Вто 29 ное 2011 21:06

Ако става въпрос за болтовете на супортите знайте ,че са лепени от завода производител. Иначе апарата от супорта винаги се отвива лесно...

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Вто 29 ное 2011 21:23

Изображение

Номера го направих само с отвиването на един от болтовете, понеже тези които мъчих отначало се оказа че имаше някакъв тефлон там където влизаха резбите и нямаха развиване.

Май бях навил гумата на пълен лев или десен и свалих единия от болтовете дето държи целия апарат, и после като споменах апарата се отмести настрани все едно е на панта, лесно стана и лесно се разви този болт за сметка на другите два.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 29 ное 2011 21:27

rrooccoo написа:здравейте колеги, днес реших да се пробвам да си сменя накладките сам ,но не се получи. неможах да развия болтовете на апаратите, счупих един камък и изкривих един ключ и се отказах. въпросът ми е има ли някакъв чалъм като обратна резба или нещо друго

rrooccoo
Автомобил: пасат б4 и пасат б7
Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г

Re: смяна на наклаДки пасат В4

Мнениеот rrooccoo » Чет 01 дек 2011 9:12

оказа се ,че колегата е прав,че няма смисаьл да се развиват тези болтове,но аз все пак успях да ги развия с малко по добри инструменти от мойте.Другите болтове които трябваше да развия се развиха мн. лесно и накладките бяха сменени за 10 мин.Благодаря ви за мненията!

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Re: смяна на наклаДки пасат В4

Мнениеот DimitarBT » Съб 03 дек 2011 8:38

наистина невиждам смисъл да развивате болтовете на супортите при положение, че сменяте накадки.Отвивате само единия болт на един от "плъзгачите" (или там както се нарича) и апарата "зяпва".

Върни се в “Passat”