смяна на наклаДки пасат В4
-
- Автомобил: пасат б4 и пасат б7
- Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г
смяна на наклаДки пасат В4
здравейте колеги. днес реших да се пробвам да си сменя накладките сам ,но не се получи. неможах да развия болтовети на апаратите счупих един камък и искривих един клуч и се отказах. въпроса ми е има ли някакав чалам като обратна резба или нешто друго
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: смяна на наклатки пасат В4
Хехе... още един германо-австрийски пассат
Споко, и при мен не се развиха, само дето не счупих и не изкривих нищо, щото съм се пооръсил за хубави инструменти
Ама пак не се развиха!
Решението е разходка до някой гумаджия с пневмо пистолет.
Нека веднъж ги развие - после ще е лесно

Споко, и при мен не се развиха, само дето не счупих и не изкривих нищо, щото съм се пооръсил за хубави инструменти

Ама пак не се развиха!

Решението е разходка до някой гумаджия с пневмо пистолет.
Нека веднъж ги развие - после ще е лесно

- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Малко рискувам да напиша глупост, но доколкото си спомням преди години когато сменях мойте предни накладки и аз се мъчих да отвия едни проклети болтове и не стана.
След доста псувни поогледах по подробно и се оказа че апаратите са окачени на нещо като панта, отвих един друг болт и апарата се повдигна на едната си страна и смених накладките за секунди.
Та не ставаше ли номера само с отвиването на един болт за всеки апарат. Спомням си добре че апаратите ги повдигнах като на панта. И вие ли така опитвате да направите? Защо казвате болтове е множествено число, за това се учудвам.
След доста псувни поогледах по подробно и се оказа че апаратите са окачени на нещо като панта, отвих един друг болт и апарата се повдигна на едната си страна и смених накладките за секунди.
Та не ставаше ли номера само с отвиването на един болт за всеки апарат. Спомням си добре че апаратите ги повдигнах като на панта. И вие ли така опитвате да направите? Защо казвате болтове е множествено число, за това се учудвам.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако става въпрос за болтовете на супортите знайте ,че са лепени от завода производител. Иначе апарата от супорта винаги се отвива лесно...
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Номера го направих само с отвиването на един от болтовете, понеже тези които мъчих отначало се оказа че имаше някакъв тефлон там където влизаха резбите и нямаха развиване.
Май бях навил гумата на пълен лев или десен и свалих единия от болтовете дето държи целия апарат, и после като споменах апарата се отмести настрани все едно е на панта, лесно стана и лесно се разви този болт за сметка на другите два.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
rrooccoo написа:здравейте колеги, днес реших да се пробвам да си сменя накладките сам ,но не се получи. неможах да развия болтовете на апаратите, счупих един камък и изкривих един ключ и се отказах. въпросът ми е има ли някакъв чалъм като обратна резба или нещо друго
-
- Автомобил: пасат б4 и пасат б7
- Двигател: абс 1994г и CFFB 2014г
Re: смяна на наклаДки пасат В4
оказа се ,че колегата е прав,че няма смисаьл да се развиват тези болтове,но аз все пак успях да ги развия с малко по добри инструменти от мойте.Другите болтове които трябваше да развия се развиха мн. лесно и накладките бяха сменени за 10 мин.Благодаря ви за мненията!
- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
Re: смяна на наклаДки пасат В4
наистина невиждам смисъл да развивате болтовете на супортите при положение, че сменяте накадки.Отвивате само единия болт на един от "плъзгачите" (или там както се нарича) и апарата "зяпва".