Питане относно хидравликата на В3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Питане относно хидравликата на В3

Мнениеот skiper » Вто 20 дек 2011 15:32

Става въпрос за Пасат В3 1,8 RP,преди време хидравликата започна да вие много силно.Източих хидравличното масло,което беше станало на вода и налях ново,в резултат на което виенето изчезна.Обезвъздуших системата като въртях от пълен ляв до пълен десен,но воланът стана по тегав.Въпросът ми е,как мога да разбера кое е заминало помпата или рейката.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Питане относно хидравликата на В3

Мнениеот pas1.8mi » Вто 20 дек 2011 15:41

Ако разполагаш с манометър за около 100 атм,може да си провериш помпата!Ако до сега не си почиствал клапанчето зависокото налягане го направи!Завинтено е под тръбата за високото налягане в помпата!

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skiper » Вто 20 дек 2011 16:12

pas1.8mi написа:Ако разполагаш с манометър за около 100 атм,може да си провериш помпата!Ако до сега не си почиствал клапанчето зависокото налягане го направи!Завинтено е под тръбата за високото налягане в помпата!

За съжаление нямам манометър,а относно клапанчето,помпата я свалях и като развих единия щуцер този който е с гайка 16 или 17 непомня,под него имаше буталце с пружина,което беше зацепило в долно положение.Не знам дали това е клапанчето за високо налягане,но го размърдах и то се освободи,след което го извадих и промих помпота с бензин,сложих буталцето и навих щуцера.Това е което съм правил с помпата.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Вто 20 дек 2011 18:37

Сменях ремъка на помпата, натегнах го, но за няколко часа улегнал в каналите на шайбите и след това воланът беше доста по-тежък - натегнах го и олекна! Важно е и какво е маслото - моето е може би оригиналното черно като катран (пролетта ще го сменям) и като е студено се върти с един пръст, но като се затопли воланът става една идея по-тежък. ;)

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Сря 21 дек 2011 1:37

на мен при студено пък ми цвили ,а при по-топло няма проблеми цвили само като го врътна баш докрай .. :lol:

Върни се в “Passat”