Централно заключване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zdravko_1
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:

Централно заключване

Мнениеот zdravko_1 » Вто 07 ное 2006 11:21

:patriot :patriot Сутринта какт си отключвам колата и задна дясна врата на се отключва и не мога да я отворя.Как да я отворя.или какво да направя :banghead: :banghead: :banghead: :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 07 ное 2006 11:31

Зап'вядай!
Беше 4 реда по-надолу
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=29717

Потребителски аватар
passi1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passi1 » Вто 07 ное 2006 11:38

zdravko_1, от вътре или от вън не можеш да я отвориш?
Ако я отваряш от вън то може би палчето под самия затварящ механизъм ти е превключено в това положение. Неговото предназначение е а вожиш деца на задната седалка, те да не си играят с вратите по време на движение т.е. да не могат да отварят от вътре. Превключи го в другата позиция и ще се оправи.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 07 ное 2006 11:56

Аз доколкото разбрах не му се вдига "пишката'" Не неговата, де! :lol: Тази на вратата дето е! За заключване отвътре...

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Вто 07 ное 2006 12:57

Ако палчето е заключено(това за защита да не ти изпаднат децата) вратата поне трябва отвън да се отваря :roll:.....тия проблеми почват да се проявяват когато застудее :wink: смазване му е майката.. :roll:

Потребителски аватар
zdravko_1
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1 » Вто 07 ное 2006 18:29

Първо не е замръзнала защото сутринта беше +7*,механизма за защита от отваряне не е пипан,не се отваря от никаде,палчето не излиза докрай и на ръчно дърпане пак не излиза и не отключва,затова питам как дая отворя(нататека аз ще и .......... мамата) но не се отваря

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 07 ное 2006 22:11

Аха! Май захапах за какво иде реч!
Значи, когато синът ми избърза и дръпна веднъж същото това чопче, след като си играхме в колата и аз бях заключил с алармата, то при отключването после неговата врата остана заключена. Същото ми се случи и когато пробвах да видя дали работи защитата от издърпване на чопчето от крадци, или иначе казано, втората степен на централното.
Изглежда, ако се дръпне предварително, това чопче по някакъв начин блокира осигуровката си и после тя не може да се дръпне и разреши отключването. Опитай се да го натиснеш надолу и после да заключиш с централното и в последствие отключиш наново. Ако не е блокирало тотално нещо вътре, би трябвало да стане номера.

Потребителски аватар
zdravko_1
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1 » Пет 10 ное 2006 21:27

:patriot :patriot Б................... ма..та.Нищо не става даже ходих на 2-ма :037: уж майстори ключари :bishop .Баяха на вратата но не се откл
чва :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: . И решиха чупим кората дайте други идей :037: :037: :037: :037: .Просто няма отваряне

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 10 ное 2006 22:25

zdravko_1 написа:дайте други идей :

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022

Потребителски аватар
BECKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BECKER » Пет 10 ное 2006 23:21

извади маркучето от компресорчето на централното,после спокойно идърпваш ''пишката''нагоре и вратата трябва да се отвори .при мен беше така.УСПЕХ

GEORGI_VR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GEORGI_VR » Съб 11 ное 2006 20:18

колега , най-вероятно ти се е задеиствала системата против кражба.Това става когато пробваш да отключиш вратата отвътре в положение "заключено" от централното.Странното в случая е че само едната врата ти е заключена .Микроконтактите обслужващи тази подсистема на централното и бобините които изхвърлят блокиращия сърдечник са в паралел такаче обикновенно всички ключалки за блокирани .Намери предпазителя на централното (при мен е номер 30), извади го и тогава пробвай да отключиш.Ако стане търси някво мазало с кабелите в тази врата , при мен проблема беше малко след куплунга в меката връзка между вратата и колонката (късо в кабелите) иначе проблема ми бе същия но и на четирите врати .Успех!

Върни се в “Passat”