Здравейте,
преди седмица се сдобих с един Passat B5.5 1.9 TDI - комби, и последното нещо която ми остана да оправя по него е отварянето на вратата за багажника. Не работи нито копчето на ключа, нито копчето на шофьорската врата, нито копчето на самия багажник.
Свалих кората за да видя какъв може да е проблема и се натъкнах на следните 2 неща
По двете точки съм направил снимки за да се ориентирате.
1. Имам кабел с букса който не влиза никъде
2. Мисля си че нещо липсва тук. Това е от вътрешната страна на мястото с гуменото уплътнение, което би трябвало да отваря врата на багажника.
Предполагам кабела от т.1 влиза на липсващата джаджа от т.2.
Пробвахме с ток директно към моторчето което дърпа жилото за отключване - то работи.
Та въпроса ми е, какво липса на втората снимка (и намира ли се по магазините като част или да търся от морка), и може ли то да е проблема да не се отваря багажника от копчетата на ключа и шофьорската врата?
Малко дълго се получи, но ми е първи пост и ще ми простите
Мерси и весели празници на всички
проблем с отваряне вратата на багажника B5.5
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Re: проблем с отваряне вратата на багажника B5.5
Доколкото се сещам,аз когато разглобявах моята брава-нямаше хаотични букси....имах проблем в механизъма(профилактика с WD-40 и ОК),а той е точно под гуменото уплътнение!Представлява правоъгълно алуминиево "корито" с пантичка,която се изтласква от пружинка и съчма!Като го натиснеш,посредством "палче" се натиска едно микре (ключ) и така се задейства отварянето.При теб доколкото виждам това ЛИПСВА,но все пак може и да греша-не беше вчера като го разглобявах
Иначе всичко се разглобява и почиства спокойно-няма начин ако това е там да не го видиш....
Би трябвало да няма връзка с опитите за отваряне с ключа ама........знаеш ли
Оказва се кусур при тия коли
Успех 
Ето скорошна тема.....има и още
viewtopic.php?f=6&t=303454

Ето скорошна тема.....има и още

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Оказва се че при мен липсва това миниатюрно ключе прикрепено към металната пластинка
А висящият кабел се свързва точно с него като му гледам буксата.
Ако на някои му се повтаря този микроключ ('микре' - както забелязах че му викате тук) и иска да го продаде... може да драсне един ред.
А висящият кабел се свързва точно с него като му гледам буксата.
Ако на някои му се повтаря този микроключ ('микре' - както забелязах че му викате тук) и иска да го продаде... може да драсне един ред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигурност това нещо се включва някъде, а ако го отвориш с ключа отваря ли се ? имам предвид през ключалката ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да с ключа се отваря багажника, и май само със него за сега.
Дали има отделен бушон за токовете в багажника, защото всичко друго си работи, но до буксата която влиза в моторчето което дърпа жилото няма никои!
Дали има отделен бушон за токовете в багажника, защото всичко друго си работи, но до буксата която влиза в моторчето което дърпа жилото няма никои!
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Нямам никакъв опит с токове, но разглобявахме моето комби и в един момент загубихме моторчето на багажника, плафоните и централното+централното от дистанционното. Оказа се разхлабен кабел с + в (зад) кутията с бушоните. Ако това ти даде насока, поне към коя група бушони да го търсиш...