проблем с отваряне вратата на багажника B5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
abakadaba
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с отваряне вратата на багажника B5.5

Мнениеот abakadaba » Сря 28 дек 2011 16:58

Здравейте,

преди седмица се сдобих с един Passat B5.5 1.9 TDI - комби, и последното нещо която ми остана да оправя по него е отварянето на вратата за багажника. Не работи нито копчето на ключа, нито копчето на шофьорската врата, нито копчето на самия багажник.
Свалих кората за да видя какъв може да е проблема и се натъкнах на следните 2 неща

По двете точки съм направил снимки за да се ориентирате.

1. Имам кабел с букса който не влиза никъде
1.jpg
т.1

2. Мисля си че нещо липсва тук. Това е от вътрешната страна на мястото с гуменото уплътнение, което би трябвало да отваря врата на багажника.
2.jpg
т.2

Предполагам кабела от т.1 влиза на липсващата джаджа от т.2.

Пробвахме с ток директно към моторчето което дърпа жилото за отключване - то работи.
Та въпроса ми е, какво липса на втората снимка (и намира ли се по магазините като част или да търся от морка), и може ли то да е проблема да не се отваря багажника от копчетата на ключа и шофьорската врата?

Малко дълго се получи, но ми е първи пост и ще ми простите

Мерси и весели празници на всички

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: проблем с отваряне вратата на багажника B5.5

Мнениеот RadoShopa » Сря 28 дек 2011 20:53

Доколкото се сещам,аз когато разглобявах моята брава-нямаше хаотични букси....имах проблем в механизъма(профилактика с WD-40 и ОК),а той е точно под гуменото уплътнение!Представлява правоъгълно алуминиево "корито" с пантичка,която се изтласква от пружинка и съчма!Като го натиснеш,посредством "палче" се натиска едно микре (ключ) и така се задейства отварянето.При теб доколкото виждам това ЛИПСВА,но все пак може и да греша-не беше вчера като го разглобявах :roll: Иначе всичко се разглобява и почиства спокойно-няма начин ако това е там да не го видиш.... :да: Би трябвало да няма връзка с опитите за отваряне с ключа ама........знаеш ли :roll: Оказва се кусур при тия коли :| Успех :beer

Ето скорошна тема.....има и още :търсачкаа viewtopic.php?f=6&t=303454

abakadaba
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abakadaba » Пет 30 дек 2011 17:36

Оказва се че при мен липсва това миниатюрно ключе прикрепено към металната пластинка
pic47zb.jpg

А висящият кабел се свързва точно с него като му гледам буксата.
Ако на някои му се повтаря този микроключ ('микре' - както забелязах че му викате тук) и иска да го продаде... може да драсне един ред.

harlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот harlova » Пет 30 дек 2011 21:04

Със сигурност това нещо се включва някъде, а ако го отвориш с ключа отваря ли се ? имам предвид през ключалката ...

abakadaba
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот abakadaba » Съб 31 дек 2011 16:13

Да с ключа се отваря багажника, и май само със него за сега.

Дали има отделен бушон за токовете в багажника, защото всичко друго си работи, но до буксата която влиза в моторчето което дърпа жилото няма никои!

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Пон 02 яну 2012 18:27

Нямам никакъв опит с токове, но разглобявахме моето комби и в един момент загубихме моторчето на багажника, плафоните и централното+централното от дистанционното. Оказа се разхлабен кабел с + в (зад) кутията с бушоните. Ако това ти даде насока, поне към коя група бушони да го търсиш...

Върни се в “Passat”