VW Passat B4 Active?!
-
- Автомобил: VW Rabbit COOL 1.9TDI AHU
- Двигател: AHU 1997
VW Passat B4 Active?!
Скоро мярнах втори Пасат Б4 Active комби.Какво се води това изпълнение Active.Единия беше на автокъща след като питах собственика той ми спомена че си няма напредстава след обстоен преглед невидях никакви разлики.Ако някой знае нещо да сподели
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: VW PASSAT B4 ACTIVE?!
Активно окачване отзад.Самонивелира се според натоварването на купето.Отзад няма пружини,амортисьорите съответно са много по-различни.До колкото си спомням,цялата работа е пневматична.

-
zfa159 написа:Активно окачване отзад.Самонивелира се според натоварването на купето.Отзад няма пружини,амортисьорите съответно са много по-различни.До колкото си спомням,цялата работа е пневматична.
Това небеше ли само на Б3.

отваряш заден ляв капак в багажника, там трябва да има компресор, амортисьори на въздух, доколкото знам го има само на комби и струва много пари
-
DoH_KuXoT написа:отваряш заден ляв капак в багажника, там трябва да има компресор, амортисьори на въздух, доколкото знам го има само на комби и струва много пари
Да двата пасата бяха Комби
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Има и седан през няколко блока от мен спира пак е от серията актив 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
zfa159 написа:Активно окачване отзад.Самонивелира се според натоварването на купето.Отзад няма пружини,амортисьорите съответно са много по-различни.До колкото си спомням,цялата работа е пневматична.
Това пък защо?Каква е идеята?
- kiro rachnata
- Автомобил: vw
- Двигател: бензинов
Идеята е като го натовариш мъжката да не се влачи гърнето по-асвалта и да не прилича на излитащ самолет при силен вятър 

- DimitarBT
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E
- Контакти:
това предполагам,че е технология от преди "1000" години...и тежко му на собственика на комби с такава модификация ако нещо се прецака
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Подобна система има и при Опел Астра /комби/ 91-96г. На моя пасат има такъв надпис/ залепен е на задния капак от ляво, но окачването отзад си е нормално /с пружини/. Утре ще направя снимка на въпросния надпис/италианеца беше лепнал две три лепенки по стъклата та и това АКТИВ е лепнато ей така/.
Ха имал съм на компа снимката с въпросния надпис
Ха имал съм на компа снимката с въпросния надпис
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Просто кола с нивомат отзад има резервоар с хидравлична течност .. и по спомен единия амортисьор струваше мама тате и и и ..над 1.500лв
- mitko85
- Автомобил: E91
- Двигател: M47
Нивомат, при всички модели Mercedes-Benz комби(с изключение на единици модели 202 купе) задното окачване е такова. Много полезно и приятно, колата не кляка като немска овчарка като се натовари. Има и пружини (като изпусне амортисьора иначе няма какво да държи колата вдигната). Цената на тези амортисьори, поне при мерцедес, вече далеч не е 1500 лева за един, 700-750 лева е бройката за квалитетна марка. Колкото до астрата, там е друг принцип, помпат се с компресор за въздух, системата не е на хидравлично масло.
- Ivajlo82
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
mitko85 написа:Колкото до астрата, там е друг принцип, помпат се с компресор за въздух, системата не е на хидравлично масло.
Да прав си колега.

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ivajlo82 написа:Подобна система има и при Опел Астра /комби/ 91-96г. На моя пасат има такъв надпис/ залепен е на задния капак от ляво, но окачването отзад си е нормално /с пружини/. Утре ще направя снимка на въпросния надпис/италианеца беше лепнал две три лепенки по стъклата та и това АКТИВ е лепнато ей така/.
Знам какво е Актив(като предназначение)!Интересно ми стана,че се спомена БЕЗ пружини!

-
Ivajlo82 написа:mitko85 написа:Колкото до астрата, там е друг принцип, помпат се с компресор за въздух, системата не е на хидравлично масло.
Да прав си колега.
Надписите Activ бяха залепени странично от ляво и дясно под прозорците на багажника.Не както при теб на самата врата на багажника