Пассат Б5 светна лампа и пищи (!)
Пассат Б5 светна лампа и пищи (!)
Колеги днес след като ударих в една дупка не много силно ми светна тази лампа (!) в средата на таблото и писна 3 пъти.След като продължих изгасна , след малко при завой и няква преспа сняг пак писна и светна и така започна да си светва и пищи за щяло и нещяло.Може ли да е замръзнало нещо?
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Пассат Б5 светна лампа и пищи (!)
Нещо по спирачната система, ABS датчик
- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
Провери си нивото на спирачната течност.И един съвет от мен -ако не си я сменял в близките 2-3 години си я смени.
Не съм я сменял откакто съм я купил декември 2008г. Ще погледна нивото.
- golfhi
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имах същия проблем на предишната ми кола ауди а4 - оказа се че капачката на казанчето за спирачната течност не уплатнява хубаво и през минаване на дупки се губи спирачна течност. След смяна на капачката с оригинална такава 2ра употреба, проблема изчезна. Успех 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колега, погледн тук: http://vw-passat.5go.ru/html/0_1_28.htm
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
За мен е 100% датчик!
Минах през същия филм , просто се е разместил или се е прекъснало някъде кабелче..
Дори да ти покаже на диагностиката че има грешка в ABS-модула , не бързай да го буташ, виж първо датчиците втора употреба са около 50 лева.. има си разстояние което трябва да се спази много точно при датчика и вероятно се е разместил от удара....
Отиди при човек който наитина разбира от ABS ситеми, щото има много шарлатани дето ще ти кажат че блока е заминал, а той да си е наред.. а е доста скъп.
Минах през същия филм , просто се е разместил или се е прекъснало някъде кабелче..
Дори да ти покаже на диагностиката че има грешка в ABS-модула , не бързай да го буташ, виж първо датчиците втора употреба са около 50 лева.. има си разстояние което трябва да се спази много точно при датчика и вероятно се е разместил от удара....
Отиди при човек който наитина разбира от ABS ситеми, щото има много шарлатани дето ще ти кажат че блока е заминал, а той да си е наред.. а е доста скъп.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Снега се натрупва и ебава датчиците доста
На доста а-ли се получава.
А може и някой кабел да се е прекъснал

На доста а-ли се получава.
А може и някой кабел да се е прекъснал
Беше нивото на на спирачната течност , долях неква от Лук ойл я купих нали няма проблем.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
дано си сипал спирачна течност- ДОТ4
Май беше ДОТ 3 ама не съм сигурен че изхвърлих опаковката някво бяло шише беше.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
ДОТ4 е трябвало да долееш,сега си забъркал една чорба.Може да си прецакаш помпата,спирачните апарати или просто да не ти спира нормално при загряване на течноста.Това последното е най-добрия вариант.Не погледна ли на казанчето ,че пише DOT4.
- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам ако си я объркал наистина вземи я смени цялата течност. Малко лев , ще дадеш но е нищо в сравнение на това което може да се случи след това...
Ако искаш се върни на мястото от където си я взел, поне визуално помниш шишенцето и ще видиш какво пише на другите като него да си сигурен поне...
Ако искаш се върни на мястото от където си я взел, поне визуално помниш шишенцето и ще видиш какво пише на другите като него да си сигурен поне...
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_VN написа:Като гледам ако си я объркал наистина вземи я смени цялата течност. Малко лев , ще дадеш но е нищо в сравнение на това което може да се случи след това...
Стига глупости - нищо няма да стане .Карай си спокойно!!!