Високи обороти на Пасат Б4 2.0 16v АБФ мотор
-
- Автомобил:
- Двигател:
Високи обороти на Пасат Б4 2.0 16v АБФ мотор
Колеги имам проблем със пасат Б4 2.0 16v АБФ мотор. Той се изразява във следното. Преди няколко дни започна да ми вдига оборотите и ги държи високи около 1300-1500 оборота. Това се случва само на загрял двигател, когато е студена няма никакви проблеми. Пробвах първо диагностика със Ваг ком всичко си е нормално. След това смених температурния датчик мислейки че е възможно да е в него причината, смених също и вакомите на компютъра към смукателите, но проблема си остана. Ако може някой да ме насочи към нещо което е възможно да е причината в него, ще съм много благодарен понеже съм във голям филм от около седмица вече. Благодаря ви предварително 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Високи обороти на Пасат Б4
може да се хване лесно, дали моторчето работи, било то да натовари мотора, без да подава газ, или пък да смачка маркуча преди стъпковия мотор и да види дали ще има промяна в обороите
може и да смуче въздух от някъде
може и да смуче въздух от някъде
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря колеги за тези мнения. Днес след като покарах колата малко на загрял мотор се оправиха оборотите и ги задържа нормални и след като я угасих и запалих след 2-3 минути отново ги вдигна. Та мисълта ми е следната че не го прави всеки път. Дали да не сваля стъпковото моторче да го почистя или да търся от някъде да не би да смуче въздух.
- val-kat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега и аз залагам на стъпково моторче,прегледай и почисти.
днес и аз посегнах да го демонтирам това стъпково моторче, но уви с еврейската звезда като напънах да го отвъртам се откършиха няколко зъбчета и сега няма как да го демонтирам,та колега мисълта ми е ,че ако ще се захващаш с тази операция поне напръскай хубаво с вд-40 преди това,макар че не е гаранция,че няма да те сполети същото. 
някой може ли да ме насочи към друг начин да го сваля,след като съм прецакал резбата ? метчик ?

някой може ли да ме насочи към друг начин да го сваля,след като съм прецакал резбата ? метчик ?

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
kr1s0 написа:днес и аз посегнах да го демонтирам това стъпково моторче, но уви с еврейската звезда като напънах да го отвъртам се откършиха няколко зъбчета и сега няма как да го демонтирам,та колега мисълта ми е ,че ако ще се захващаш с тази операция поне напръскай хубаво с вд-40 преди това,макар че не е гаранция,че няма да те сполети същото.
Прорязваш в главата на болта един канал в който да пъхнеш отвертка и си готов.
колега еврейска звезда беше и сега отворът е доста широкичък и не мога някак си да си представя какъв прорез да му направя
ако имаш някаква идея точно пиши ми на лично да не разводняваме темата на автора,защото съм на ръба на отчаянието 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги свалих и почистих стъпковото моторче и се оказа че не е от него даже още повече почна да ги вдига оборотите сега са над 1500.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е отстранен колеги. Оказа се че е от ключето на дроселовата клапа което подава сигнал на компа. за оборотите. Благодаря все пак.
в какво се изрази проблема колега,сподели решението
нека бъдем полезни един на друг

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами колега написал съм го проблема не четеш ли?