Странна Крушка на климатроника Пасат б3 (ТЪРСЯ)
- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Странна Крушка на климатроника Пасат б3 (ТЪРСЯ)
Здравейте колеги,преди ден ми изгоря една от няколкото крушки на климатроника на пасата(пасат б3 моно абс мотор).Климатроника е Хелла и търся такива крушки със или без цокал...ето и за какво говоря..:
Re: Странна Крушка на климатроника Пасат б3 (ТЪРСЯ)
Колега,това са диоди,те нямат цокъл.Имат две крачета които се увиват около тази гумена поставка .Продават се в магазините за електронни части като например в магазин Панда.Тезикоито са за копчетата под дисплея са 12волтови,а тези за осветлението на самия дисплей 6 волта.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
dixy написа:Колега,това са диоди,те нямат цокъл.
Колега, не говори глупости - погледни снимките

Ясно се вижда нажежаемата жичка, както и лупичката на върха на балона.
Иначе за безцокълното и за магазините си прав!

Това е безкорпусна крушка с нажежаема жичка.
Трябва хубаво да се огледа цокъла, за да се види оцелял ли е надписа с напрежението и мощноста (понякога се изписва ампеража, не ватовете).
Развиваш крачетата на изгорялата, издърпваш я и на нейно място вкарваш новата

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
И тая малка пущина е 6 волтова
Слагай светодиоди и не се занимавай със глупости аз отдавна минах по този път
Може да видиш снимки в гаража ми 

Слагай светодиоди и не се занимавай със глупости аз отдавна минах по този път

- Cockobg
- Автомобил:
- Двигател:
Аз махнах крушката и проблема е че там не пише волтове и ватове(явно с времето са се изтрили)Колега не искам да слагам диоди защото ремонтирах цялото табло,сега свети страхотно оригинално зелено а с диода ще се промени светлината на "аква" синьо...дайте ми съвет от къде да видя или да взема такива крушки?
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
аз мойте ги смених взех ги от един магазин на гоце делчев на 20 метра след ресторант добро взех си 5w и си свети точно както преди 

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Ето още един вариант : Тръгваш по Симеон, от Ботев посока Опълченска и от лявата стеана, сравнително в началото (на около 100-200 м от Ботев) има един магазин (мисля беше с жълта фасада) по-голям е от останалите павилиончета и е доста стар (един от първите) преди беше за руски автояасти, сега е за немски автомобили, та като влезеш през врата (пада се в средата на магазима) срещу теб има тезгях-витрина с всяакакви крушки, даваш твойта заедно с пласмасовата основа за да я видят и ще ти предложат такава.
Аз миналата седмица си купих от там крушчица за подсветка на панела с копчето за фаровете, ама я бастисах при слагането и ще трябва пак да ходя.
Аз миналата седмица си купих от там крушчица за подсветка на панела с копчето за фаровете, ама я бастисах при слагането и ще трябва пак да ходя.
- illy1977
- Автомобил:
- Двигател:
Имам второ такова табло вкъщи. Прецакал се е течният му кристал от дясната му страна. Мога да ти дам страничните лампи, те работят.
- paralesko
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с 2ве б4ки с климатроници и имам същия проблем .Говорих с колегата zfa159 и ме посъветва да не търся такива крушки ,защото били доста скъпи . Предложи ми варианта с диоди и след празниците ще ходя до него за да отсраним проблема .Много свестно момче и те съветвам да се свържеш с него. Благодарение на него ,на единия пасат климатика порастна в климатроник
Това от мен

-
- Автомобил:
- Двигател:
само да спомена, че двете крушки са свързани последователно. Напрежението се мери между двете крайни крачета на двете крушки. Аз лично съм ги сменил с диоди на мястото на крушките и резистор между двата диода. Свети перфектно, не знам какво те притеснява.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега слагай 2 бели диода стотинки струват заедно с едно съпротивление (омовете ти си ги избери според това как ти хареава светоината аз лично си го направих с едно малко съпротивление което е като потенциометър,който е свързан последователно на 2-та диода и така си връткам докато ми хареса светлината)Цвета ще е същият зелен защото самата пластмаса пред крушките е зелена.Слагай диоди и забравяш за смяна :Д