Габарит - Видях се в приключение!
- spokomen
- Автомобил: VW Passat B3 Ford C-Max
- Двигател: RP 1991 Durateck 2_0
- Контакти:
Габарит - Видях се в приключение!
Пасат В3 -91 г. Изгорял преден ляв габарит. Ще го сменям, колко му е - една крушка, нали съм си сменял тази на фара - елементарно е. Да ама не. Свалих капачката, разкачих кабелака, свалих и крушката на фара - и до там. След като чоплих и разглеждах няколко минути реших, че се налага да сваля целия фар. Сложих го в къщи на масата, ама пак нищо. Не посмях да натискам силно никъде за да не счупя рефлектора. Според мен, фасунката на габарита не се сваля, а не виждам как се сваля крушката. От много ръчкане, по едно време без да разбера как, крушката изпадна сама. Сглобих фара и го монтирах - половината работа се свърши сама. Сега ако някой ми каже как да поставя нова крушка - утре ще ида да си купя- без да свалям пак фара. А дори и да го сваля не ми е ясна процедурата.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хех! Задръж, отивам до колата да видя!
Ами... лесно! Хващаш и дърпаш! Самата фасунка, дето държи габарита е под конус, явно. Тя се заклинва в основата на рефлектора. Дърпай там, дето е централното, плюсовото кабелче на габарита. Ако ти е влизало влага, може да е леко клеасало. Пробвай да го пръсниш с ВД-40 и после лекинко с една тънка отверка да го разклатиш.
А видях, че и моята крушка е потъняла. Ще сменям и аз!

Ами... лесно! Хващаш и дърпаш! Самата фасунка, дето държи габарита е под конус, явно. Тя се заклинва в основата на рефлектора. Дърпай там, дето е централното, плюсовото кабелче на габарита. Ако ти е влизало влага, може да е леко клеасало. Пробвай да го пръсниш с ВД-40 и после лекинко с една тънка отверка да го разклатиш.
А видях, че и моята крушка е потъняла. Ще сменям и аз!