:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат Б5 тресе волана

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 тресе волана

Мнениеот baciko » Пон 09 апр 2012 7:44

Здравеите колеги!имам проблем от скоро,че при натискане на спирачките волана ми тресе.като карам по бързои натисна спирачките тресенето е по голямо.даите съвет кое да прегледам.благодаря ви :)

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: Пасат Б5 тресе волана

Мнениеот predat0r » Пон 09 апр 2012 7:46

дигай на подемника и гледай за разбито нещо по предницата :beer скоро един познат имаше същия проблем не съм го питал точно какво му са сменили но беше отишъл в сервиз за отстраняване на проблема :012:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 09 апр 2012 7:48

Ако тресе само при натискане на спирачки е логично да са криви дискове.

Потребителски аватар
baciko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baciko » Пон 09 апр 2012 7:57

stefan4o написа:Ако тресе само при натискане на спирачки е логично да са криви дискове.

и аз така си мисля,че може да е от дисковете,но реших да попитам и във форума.накладките също са нови на 2000 км да не би и от тях да е?!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 09 апр 2012 8:03

stefan4o написа:Ако тресе само при натискане на спирачки е логично да са криви дискове.

ммммм, така точни изхвърлих два комплекта дискове на по 2000 км и минах дори и на 280мм спирачки, заради тресене при спиране и логиката с криви дискове. В крайна сметка се оказа вътрешен накрайник, смених го и вече никакъв проблем с вибрация при спиране. На пасата на колегата с толкова много шарнири и накрайници със сигурност, някъде е подало и създава ядове при спиране.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 09 апр 2012 8:45

К.Одаджийски написа:

ммммм, така точни изхвърлих два комплекта дискове на по 2000 км и минах дори и на 280мм спирачки, заради тресене при спиране и логиката с криви дискове. В крайна сметка се оказа вътрешен накрайник, смених го и вече никакъв проблем с вибрация при спиране. На пасата на колегата с толкова много шарнири и накрайници със сигурност, някъде е подало и създава ядове при спиране.

като взех колата покарах с "добре разхлопани" mhihi шарнири на половината носачи-никога не биеше волана .Но кормилните накрайници са си здрави.(Пасат Б5)

Последна промяна от gancho на Пон 09 апр 2012 8:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pkovachev
Автомобил: Polo 1.4 FSI
Двигател: AXU 2004

Мнениеот pkovachev » Пон 09 апр 2012 8:49

Колега, дисковете са ти за смяна на 100 %

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 09 апр 2012 10:26

pkovachev написа:Колега, дисковете са ти за смяна на 100 %

Странно как даваш 100%, като едва ли си толкова сигурен!?
Мислете малко преди да пише да му се не види при положение че има и други варианти, не е ли по добре първо да ги провери и тогава да фърля пари!? 100% да си купи нови дискове за 250-300 кинта и пак да му тресе волана, после требе те търси да ти ги чупи в главата :banghead:

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Пон 09 апр 2012 12:07

И на мен ми тресе волана особено като намалям скоростта от 130-140 до 80-90 - тогава е много сериозно. Съвсем скоро смених предни и задни накладки и престъргахме предните дискове, но положението си е същото. Според мен може да играе роля и окачването понеже на мен ми хлопат почти всички носачи и един от двата кормилни накрайника. След някоя седмица като сменя цялата предница ще споделя дали има промяна по проблема.

Потребителски аватар
pkovachev
Автомобил: Polo 1.4 FSI
Двигател: AXU 2004

Мнениеот pkovachev » Пон 09 апр 2012 14:38

К.Одаджийски написа:

Мислете малко преди да пише да му се не види при положение че има и други варианти, не е ли по добре първо да ги провери и тогава да фърля пари!? 100% да си купи нови дискове за 250-300 кинта и пак да му тресе волана, после требе те търси да ти ги чупи в главата :banghead:

Когато искаш да оставиш мнение, не е нужно да се заяждаш с хората ясно ли ти е ??? Тук е форум и всеки изказва мнения, без да се заяжда. Ако искаш да правиш панаири заминавай на село и там се чепкай с хората - разбра ли ?

И все пак съм сигурен че са дисковете !

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 09 апр 2012 14:48

Колегата е прав че от накрайници тресе по същия начин както е описал автора на темата Не е зле да ги погледне преди да си даде парите за дискове Хвани някой да движи волана ляво-дясно докато колата е на земята а ти хвани накрайника

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пон 09 апр 2012 15:23

С пристъргване не се оправят дисковете, веднъж изкривят ли се край, тва е. И аз съм на мнение че са дискове, но ако се вдигне колата в домашни условия може да се разбере 100 % какво е. Аз как правя: взигам едното колело, паля, 5 скорост, ако не се появи тресене до около 120 км/ч вдигам другото, все едното от двете ще тресе, свалям джантата на тресящото и ако продължи да тресе свалям и диска, ако спре да тресе значи диска е крив, ако продължи да тресе - най-вероятно е полуоската :deal

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Пон 09 апр 2012 16:27

При мен този проблем го има единствено със зимният ми комплект гуми, като сложих летните, всичко заспа, следователно в моя случай, предполагам, че проблема е в криви гуми.
Тресе само при по-голяма скорост, единствено при натискане на спирачката.
Както казва колегата Одаджийски, първо проверете със сигурност от къде идва тресенето и чак тогава се хвърляйте в разходи. :wink:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 09 апр 2012 16:55

pkovachev написа:
К.Одаджийски написа:

Когато искаш да оставиш мнение, не е нужно да се заяждаш с хората ясно ли ти е ??? Тук е форум и всеки изказва мнения, без да се заяжда. Ако искаш да правиш панаири заминавай на село и там се чепкай с хората - разбра ли ?

И все пак съм сигурен че са дисковете !

Бе я съм си на село, та нема къде повече да одим - разбра ли!? mhihi
Като искаш си оставяй мнението във форума, но се надявай някой да не идва с дискове у вас :bowdown

Потребителски аватар
akon1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот akon1 » Пон 09 апр 2012 17:43

аз също имах такъв проблем пасат 1.8Т,но също така и имах много разбити кокали,смених всички но пак тресеше при намаляване,смених дисковете и всичко се оправи,просто казвам какво съм направил аз,сложих втора употреба ...

Върни се в “Passat”