Здравейте!
Купих колата със светеща индикация за Airbag. След диагностика с VAG-COM_v311.2 се появяват следните грешки:
Controller: 8L0 959 655 A
Component: Airbag VW 3-S 0304
Coding: 00065
10 Faults Found:
01222 - Crash Sensor Side Airbag: Passenger Side (G180)
36-10 - Open Circuit - Intermittent
01221 - Crash Sensor Side Airbag: Driver Side (G179)
36-10 - Open Circuit - Intermittent
65535 - Internal Control Module Memory Error
00-10 - - - Intermittent
01220 - Rear Airbag Igniter: Passenger Side (N202)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
01218 - Side Airbag Igniter: Passenger Side (N200)
01219 - Rear Airbag Igniter: Driver Side (N201)
01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199)
00654 - Seat Belt Tensioner Igniter: Driver Side (N153)
28-10 - Short to B+ - Intermittent
00588 - Airbag Igniter: Driver Side (N95)
28-10 - Short to B+ - Intermittent
00589 - Airbag Igniter 1: Passenger Side (N131)
Грешките не могат да се изчистят. Колата не изглежда да е претъпяла удар. Поне на пръв поглед седалките не са презашивани. Дайте съвет от къде да започна?

Passat B5 / '98/ AEB проблем с въздушните възглавници
Re: Проблем с въздушните възглавници - Passat B5 / '98/ AEB
От модула на въздушните възглавници.
Седалки се сменят с нови с неотваряни възглавници, буксите се щракват, но модула на възглавниците знае че са гърмяли един път(колкото и трябва) и лампата си свети, неможе да се изчистят тези грешки.
Или трябва да търсиш джаджа от пасат с точните цифри като на твоята с точния брой възглавници или да даваш за пренастройване/написване.
На мен това ми предстои(пренастройването) идните дни
, мога да дам мнение след това, къде/колко.
Сега говоря това което ми обесниха на мен
Седалки се сменят с нови с неотваряни възглавници, буксите се щракват, но модула на възглавниците знае че са гърмяли един път(колкото и трябва) и лампата си свети, неможе да се изчистят тези грешки.
Или трябва да търсиш джаджа от пасат с точните цифри като на твоята с точния брой възглавници или да даваш за пренастройване/написване.
На мен това ми предстои(пренастройването) идните дни

Сега говоря това което ми обесниха на мен

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
Имаше такава тема как става презаписването на краш модула в сайта[url]passat-b5.ru[/url]
Това дали ще свърши работа:
http://www.ebay.co.uk/itm/Hotsale-Audi- ... 43ae232526
От друга страна аз нямам "Crash data"...
http://www.ebay.co.uk/itm/Hotsale-Audi- ... 43ae232526
От друга страна аз нямам "Crash data"...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съжалявам, че повдигам стара тема.Моята кола (пасат б5 края на 96) я вземах със светеща лампа на airbaga.Човека ми обясни, че е сменял волана и от тогава е станало така и просто трябвало да я закача на компютър и ще се изтрие.Та качвам я на компютър ама не иска.1-та програма (vag-com) даде само грешка в airbag.А другата уж по хубава при майстор даде точно този сензор или датчик.Грешката беше от сорта "блъсната кола". Казаха ми, че се купува нов към 100 лева струвал и се сменял.Дали е от него проблема и със сменяното му ще се оправи. А колата не вярвам да е блъскана гледахме я в канал беше перфектна долу има 4 airbaga и нямат проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 / '98/ AEB проблем с въздушните възглавници
колега компютър на air bega намира се централната конзола на уредите отпред
иска ако може да се ресетне. ако не втора употреба
иска ако може да се ресетне. ако не втора употреба
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аха и на мен там някъде ми обясниха, че е бил.Гледам в един сайт искат 70-150 лева за ресването им не е ли прекалено много 100 струва нов, а към 30-40 ми искат за 2-ра употреба.Май по нататък ще си взема един 2-ра употреба и ще изтрием грешката и дано да се оправи.Другото, което ми направи впечатление, че като дам на контакт лампата светва и като паля и пак си продължава да свети.
Значи 100 % имаш удар.
Това с рециклирането не е оферта, според мен.
Вземай 2ра употреба и не се занимавай.
Това с рециклирането не е оферта, според мен.
Вземай 2ра употреба и не се занимавай.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много и аз така мисля да направя предлагат ми за 30-40 лв втора ръка.То се гледа май с колко възглавници е.Ами тя е англичанка и ми казаха, че може в сервиза като са сменяли волана да са го сменили този модул с такъв от блъсната кола.Предишния собственик каза, че я е ударил в една върба ли какво било ако там са се отворили, но не знам и аз.Каза ми само, че махал волана и от тогава му е светнало ама ме е излъгал. :д
Здравейте на всички!
От съвсем скоро съм притежател на Пасат Б5.5 , който си закупих от Германия лично. Светваше чат-пат АБС и ИСП-то, но след диагностика се установи че е от датчика на педала. Дотук добре, нямаше други грешки по системата. Понеже е с кожен салон, и имаше закъсано по страничните части на седалките, го занесох да го претапицират, и оттогава ми излиза грешка на Аирбега и свети индикацията и изписва AIRBAG FEHLER на бордовия компютър още с подаването на контакт. Чета в книжката на немски и си пище че има тестово 12-секунди, след което индикацията трябва да изгасне. Ако не изгесне - да се носи в сервиз. Та положението е следното - тапицера, каза че е местил колата както е била демонтирана шофьорската седалка. Пробвахме изваждане и включване отново на буксите /и на двете седалки/, в комбинация с махане клемите на акумулатора, но промяна няма. Някой път индикацията просто си остава да свети без да изгася дори след тестовия период, друг път пък изгася и пак светва. По принцип човека е сигурен, но евентуално мога ли да се убедя, че не ми е сложен "изгърмян" модул за възд. възглавници? И как в крайна сметка може да се изчисти тази грешка, ако наистина хардуерно всичко е наред?
От съвсем скоро съм притежател на Пасат Б5.5 , който си закупих от Германия лично. Светваше чат-пат АБС и ИСП-то, но след диагностика се установи че е от датчика на педала. Дотук добре, нямаше други грешки по системата. Понеже е с кожен салон, и имаше закъсано по страничните части на седалките, го занесох да го претапицират, и оттогава ми излиза грешка на Аирбега и свети индикацията и изписва AIRBAG FEHLER на бордовия компютър още с подаването на контакт. Чета в книжката на немски и си пище че има тестово 12-секунди, след което индикацията трябва да изгасне. Ако не изгесне - да се носи в сервиз. Та положението е следното - тапицера, каза че е местил колата както е била демонтирана шофьорската седалка. Пробвахме изваждане и включване отново на буксите /и на двете седалки/, в комбинация с махане клемите на акумулатора, но промяна няма. Някой път индикацията просто си остава да свети без да изгася дори след тестовия период, друг път пък изгася и пак светва. По принцип човека е сигурен, но евентуално мога ли да се убедя, че не ми е сложен "изгърмян" модул за възд. възглавници? И как в крайна сметка може да се изчисти тази грешка, ако наистина хардуерно всичко е наред?
-
- Автомобил:
- Двигател:
грешките на аербега се чистят само с ваг-ком.не може сама системата да изтрие грешката ,а след като ти е била откачена буксата на седалката е достатъчно само да даде на контакт и си имаш светеща лампа.а и много често дава дефект лентовия кабел който е под волана .с напредване на годинките им почват да бъгясват 

Супер много съм благодарен за отговора! Знаех си аз, че ще трябва да се сдобия с ВАГ-ком кабел, то явно ще се налага и за в бъдеще да се ползва! А ако се разкача волана, пак ли има вероятност да светне грешката? И аирбеците на воланите с 3 и с 4 лъча различни ли са, дали може да се взаимозаменят /че и него ще обличам, но има някои тапицери, които го демонтират, та да избегна повторна операция по изчистване на грешка АИРБАГ/? Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги!
Притежател съм на Passat B5.5 1.9 TDI 131HP 2001 г. и имам подобен проблем с въпросния модул (централа някои го наричат)!
Случаят ми е следния: претърпях преди месец ПТП при което се отвориха Airbag-ците. Казаха ми че трябва да смени този модул, защото вече е нефективен и прочие. Молбата ми е да ми помогнете като ме насочите първо към човек който разбира от този Vag- Com софтуер и само серийните номера ли се гледат на модула и въздушните възглавници или нещо по специфично?
Благодаря предварително и се извинявам ако се повтарям със темата
Притежател съм на Passat B5.5 1.9 TDI 131HP 2001 г. и имам подобен проблем с въпросния модул (централа някои го наричат)!
Случаят ми е следния: претърпях преди месец ПТП при което се отвориха Airbag-ците. Казаха ми че трябва да смени този модул, защото вече е нефективен и прочие. Молбата ми е да ми помогнете като ме насочите първо към човек който разбира от този Vag- Com софтуер и само серийните номера ли се гледат на модула и въздушните възглавници или нещо по специфично?
Благодаря предварително и се извинявам ако се повтарям със темата