Passat B5 / '98/ AEB проблем с въздушните възглавници

Техническа и сервизна информация за Passat
HTS950W
Автомобил:
Двигател:

Passat B5 / '98/ AEB проблем с въздушните възглавници

Мнениеот HTS950W » Пет 27 апр 2012 11:46

Здравейте!
Купих колата със светеща индикация за Airbag. След диагностика с VAG-COM_v311.2 се появяват следните грешки:

Controller: 8L0 959 655 A
Component: Airbag VW 3-S 0304
Coding: 00065
10 Faults Found:
01222 - Crash Sensor Side Airbag: Passenger Side (G180)
36-10 - Open Circuit - Intermittent
01221 - Crash Sensor Side Airbag: Driver Side (G179)
36-10 - Open Circuit - Intermittent
65535 - Internal Control Module Memory Error
00-10 - - - Intermittent
01220 - Rear Airbag Igniter: Passenger Side (N202)
29-10 - Short to Ground - Intermittent
01218 - Side Airbag Igniter: Passenger Side (N200)
01219 - Rear Airbag Igniter: Driver Side (N201)
01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199)
00654 - Seat Belt Tensioner Igniter: Driver Side (N153)
28-10 - Short to B+ - Intermittent
00588 - Airbag Igniter: Driver Side (N95)
28-10 - Short to B+ - Intermittent
00589 - Airbag Igniter 1: Passenger Side (N131)

Грешките не могат да се изчистят. Колата не изглежда да е претъпяла удар. Поне на пръв поглед седалките не са презашивани. Дайте съвет от къде да започна?

blinder
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с въздушните възглавници - Passat B5 / '98/ AEB

Мнениеот blinder » Пет 27 апр 2012 12:05

От модула на въздушните възглавници.
Седалки се сменят с нови с неотваряни възглавници, буксите се щракват, но модула на възглавниците знае че са гърмяли един път(колкото и трябва) и лампата си свети, неможе да се изчистят тези грешки.
Или трябва да търсиш джаджа от пасат с точните цифри като на твоята с точния брой възглавници или да даваш за пренастройване/написване.
На мен това ми предстои(пренастройването) идните дни :banghead: , мога да дам мнение след това, къде/колко.
Сега говоря това което ми обесниха на мен :oops:

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Пет 27 апр 2012 12:10

Имаше такава тема как става презаписването на краш модула в сайта[url]passat-b5.ru[/url]

HTS950W
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HTS950W » Пет 27 апр 2012 12:52

Това дали ще свърши работа:
http://www.ebay.co.uk/itm/Hotsale-Audi- ... 43ae232526

От друга страна аз нямам "Crash data"...

afdata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afdata » Пет 15 мар 2013 20:37

Съжалявам, че повдигам стара тема.Моята кола (пасат б5 края на 96) я вземах със светеща лампа на airbaga.Човека ми обясни, че е сменял волана и от тогава е станало така и просто трябвало да я закача на компютър и ще се изтрие.Та качвам я на компютър ама не иска.1-та програма (vag-com) даде само грешка в airbag.А другата уж по хубава при майстор даде точно този сензор или датчик.Грешката беше от сорта "блъсната кола". Казаха ми, че се купува нов към 100 лева струвал и се сменял.Дали е от него проблема и със сменяното му ще се оправи. А колата не вярвам да е блъскана гледахме я в канал беше перфектна долу има 4 airbaga и нямат проблеми.

kundak
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B5 / '98/ AEB проблем с въздушните възглавници

Мнениеот kundak » Съб 16 мар 2013 8:20

колега компютър на air bega намира се централната конзола на уредите отпред
иска ако може да се ресетне. ако не втора употреба

afdata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afdata » Съб 16 мар 2013 13:54

Аха и на мен там някъде ми обясниха, че е бил.Гледам в един сайт искат 70-150 лева за ресването им не е ли прекалено много 100 струва нов, а към 30-40 ми искат за 2-ра употреба.Май по нататък ще си взема един 2-ра употреба и ще изтрием грешката и дано да се оправи.Другото, което ми направи впечатление, че като дам на контакт лампата светва и като паля и пак си продължава да свети.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 18 мар 2013 16:33

Значи 100 % имаш удар.
Това с рециклирането не е оферта, според мен.
Вземай 2ра употреба и не се занимавай.

afdata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afdata » Пон 18 мар 2013 20:25

Мерси много и аз така мисля да направя предлагат ми за 30-40 лв втора ръка.То се гледа май с колко възглавници е.Ами тя е англичанка и ми казаха, че може в сервиза като са сменяли волана да са го сменили този модул с такъв от блъсната кола.Предишния собственик каза, че я е ударил в една върба ли какво било ако там са се отворили, но не знам и аз.Каза ми само, че махал волана и от тогава му е светнало ама ме е излъгал. :д

v-s-ruse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v-s-ruse » Сря 17 апр 2013 19:07

Здравейте на всички!
От съвсем скоро съм притежател на Пасат Б5.5 , който си закупих от Германия лично. Светваше чат-пат АБС и ИСП-то, но след диагностика се установи че е от датчика на педала. Дотук добре, нямаше други грешки по системата. Понеже е с кожен салон, и имаше закъсано по страничните части на седалките, го занесох да го претапицират, и оттогава ми излиза грешка на Аирбега и свети индикацията и изписва AIRBAG FEHLER на бордовия компютър още с подаването на контакт. Чета в книжката на немски и си пище че има тестово 12-секунди, след което индикацията трябва да изгасне. Ако не изгесне - да се носи в сервиз. Та положението е следното - тапицера, каза че е местил колата както е била демонтирана шофьорската седалка. Пробвахме изваждане и включване отново на буксите /и на двете седалки/, в комбинация с махане клемите на акумулатора, но промяна няма. Някой път индикацията просто си остава да свети без да изгася дори след тестовия период, друг път пък изгася и пак светва. По принцип човека е сигурен, но евентуално мога ли да се убедя, че не ми е сложен "изгърмян" модул за възд. възглавници? И как в крайна сметка може да се изчисти тази грешка, ако наистина хардуерно всичко е наред?

dekotd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekotd » Сря 17 апр 2013 22:03

грешките на аербега се чистят само с ваг-ком.не може сама системата да изтрие грешката ,а след като ти е била откачена буксата на седалката е достатъчно само да даде на контакт и си имаш светеща лампа.а и много често дава дефект лентовия кабел който е под волана .с напредване на годинките им почват да бъгясват :smile

v-s-ruse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v-s-ruse » Сря 17 апр 2013 22:14

Супер много съм благодарен за отговора! Знаех си аз, че ще трябва да се сдобия с ВАГ-ком кабел, то явно ще се налага и за в бъдеще да се ползва! А ако се разкача волана, пак ли има вероятност да светне грешката? И аирбеците на воланите с 3 и с 4 лъча различни ли са, дали може да се взаимозаменят /че и него ще обличам, но има някои тапицери, които го демонтират, та да избегна повторна операция по изчистване на грешка АИРБАГ/? Благодаря предварително!

b_boy_shark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b_boy_shark » Сря 05 окт 2016 8:08

Здравейте колеги!
Притежател съм на Passat B5.5 1.9 TDI 131HP 2001 г. и имам подобен проблем с въпросния модул (централа някои го наричат)!
Случаят ми е следния: претърпях преди месец ПТП при което се отвориха Airbag-ците. Казаха ми че трябва да смени този модул, защото вече е нефективен и прочие. Молбата ми е да ми помогнете като ме насочите първо към човек който разбира от този Vag- Com софтуер и само серийните номера ли се гледат на модула и въздушните възглавници или нещо по специфично?
Благодаря предварително и се извинявам ако се повтарям със темата

Върни се в “Passat”