Здравейте,
Извинявам се ако вече има такава тема, но не можах да намеря.
Въпросът е, че си купих такова устройство и мислех, че се монтира лесно. Обаче имам проблем с връзването. Не ми е ясно къде точно да се свържа към дългите светлини. DRL-то има една жица за дългите, а аз не намерих обща жица към двата фара.
Докато се рових намерих буксите които подават тока към фаровете(на блока където са релетата и предпазителите). За съжаление ляв и десен фар са на две отделни букси. Т.е. два отделни кабела отиват към ляв и десен фар. Ако някой е монтирал DRL на b4 моля да сподели опит как го е направил.
Благодаря предварително за помощта.
монтиране на DRL на пасат б4
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Re: монтиране на DRL на пасат б4
Аз съм монтирал ама съм с релета и при мен е малко по различно. Иначе кабела за дългите трябва да е на буксата на лостчето за мигачите. Не знам дали е един общ, но дори и да не е не мисля че трябва да те притеснява.
- wartime
- Автомобил: VW Passat B4 Variant
- Двигател: ABF 1994
От ключа за мигачите до таблото е един,след таблото стават ляв и десен.Кабела е жълт.В таблото влиза в J3.
https://sites.google.com/site/stoyneff/ ... tric-2-ce2

- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Както казаха колегите по- горе кабела на дългите се разделя на 2 след таблото с релета и предпазители. Проводника за дългите е общ при ключа на централната конзола за мигачите. Там обаче не трябва да търсиш жълт (при Б4 няма и да го намериш), а търсиш бял! Ако искаш може по- късно да направя някоя снимка и да кача.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички за инфото. Вързах нещата днес и сега всичко е ОК. В интерес на истината си мислех, че имам релета, но май нямам за фаровете. Иначе да, кабела от колонката на мигачите е бял за към дългите.
Единствено е малко кофти, че ако съм оставил лостчето на дълги и ми светят и късите заедно с дългите, но май няма начин това да се избегне. Голяма борба беше с пинчетата на буксата, искаше ми се да не режа кабела, но след 2 часа борба се предадох и го резнах
Същото се случи и на кабела за габаритите
Още веднъж благодаря на всички за помощта.
Единствено е малко кофти, че ако съм оставил лостчето на дълги и ми светят и късите заедно с дългите, но май няма начин това да се избегне. Голяма борба беше с пинчетата на буксата, искаше ми се да не режа кабела, но след 2 часа борба се предадох и го резнах

Същото се случи и на кабела за габаритите

Още веднъж благодаря на всички за помощта.
- wartime
- Автомобил: VW Passat B4 Variant
- Двигател: ABF 1994
Колега PASSAT,грешката е моя
.А иначе късите и дългите светят заедно,нормално е!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
след като го мнтирах DRL-то ще кача малко снимки за други аматьори като мен да им спестя 2 дена монтаж
след като го мнтирах DRL-то ще кача малко снимки за други аматьори като мен да им спестя 2 дена монтаж

-
- Автомобил:
- Двигател:
Поиграх си малко повече за да мога да махна DRL-to без да се налага да разпоявам каквото и да било. Буксите за да не са оголени ги направих с термосвиваем шлаух.
Както по-рано бях писал не можах да сваля пинчетата от буксите за дългите и габаритите от буксите и се наложи да режа кабела. За постоянния +12V го направих бе да режа.
За да свалите ключа на светлините се натиска копчето което съм оградил, и отляво има един зъб който се прибира като се натисне това копче надясно.
Успех на всички, за които този туториал е полезен
Както по-рано бях писал не можах да сваля пинчетата от буксите за дългите и габаритите от буксите и се наложи да режа кабела. За постоянния +12V го направих бе да режа.
За да свалите ключа на светлините се натиска копчето което съм оградил, и отляво има един зъб който се прибира като се натисне това копче надясно.
Успех на всички, за които този туториал е полезен