Мнение за волан за Пасат Б3
- kacarov_dupnitsa
- Автомобил: Ауди А6
- Двигател:
- Контакти:
Мнение за волан за Пасат Б3
Колеги, тъй като карах колата на "майстор" и ми счупи щипките на волана на самия клаксон, и сега дилемата ми е да си взема ли същият волан, или да търся нещо друго като визия. Колата няма ходравлика, за това по малкия диаметър го изключвам напълно. Ако някой с такъв пасат е сменил неговия волан нека щракне една снимчица да видя как седи. Мерси предварително.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Мнение за волан за Пасат Б3
Ето го моя - но не мога да схвана - търсиш снимка на оригинален или сменян? 

- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Кое точно ти е счупено,че не разбрах?
П.П Това на снимката е волан за хидравлика,по принцип!
П.П Това на снимката е волан за хидравлика,по принцип!
- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
Търся снимка на сменян вола, да видя как стои
, моя е оригинален, от този най-рядкия модел ето една сникма да видите. Аз съм много доволен иначе от този волан, защото е доста по мек като материял от другите. Това което съм оградил под него има 4 щипки, е вече е само 1

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
pas1.8mi написа:П.П Това на снимката е волан за хидравлика,по принцип!

Така е, имам хидравлика, но не знаех че воланите са различни и по този критерии. Научихме още нещо полезно

- goroman
- Автомобил:
- Двигател:
Колега има варянт да си вземеш волан от голф3 с еърбега, някои б3 излизат фабрично с такъв,моя пасатко е със същия и съм доволен като визия и удобство!Единственно трябва да вземеш има и междинна втулка(преход) от широки към тесни шлици,която се набива на кормилния прът. 

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
goroman написа:Колега има варянт да си вземеш волан от голф3 с еърбега, някои б3 излизат фабрично с такъв,моя пасатко е със същия и съм доволен като визия и удобство!Единственно трябва да вземеш има и междинна втулка(преход) от широки към тесни шлици,която се набива на кормилния прът.
При Б3 няма вариант да е с тесен шлиц

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
snupeca написа:pas1.8mi написа:П.П Това на снимката е волан за хидравлика,по принцип!
![]()
Така е, имам хидравлика, но не знаех че воланите са различни и по този критерии. Научихме още нещо полезно
не се радвай много

-
- Автомобил:
- Двигател:
на моя шурей пасата е без хидравлика но волана му е стандартен като от снимката на колегата snupeca.Така че какъвто и да вземеш ще ти върши работа ако рейката ти е в ред.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
По принцип тоя волан горе дето е за без хидравлика би трябвало да е с малко по-голям диаметър от стандартния на кола с хидравлика. Не са ми попадали обаче до момента различните волани един до друг за да ги сравня.
- goroman
- Автомобил:
- Двигател:
При Б3 няма вариант да е с тесен шлиц
П.С аз лично съм вадил волан на б3 със тесен шлиц колега,за това съм го написал!

П.С аз лично съм вадил волан на б3 със тесен шлиц колега,за това съм го написал!

-
- Автомобил:
- Двигател:
волана с хидравлика е 38см.диаметър.Едва ли без хидравлика ще е много по-голям....
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Волана на колегата/4те спици редкия/ е със същия диаметър като на волана за кола с без хидравлика/3-те спици/.
Двата са с по-голям диаметър от този с 4те спици/най-разпространения за кола с хидравлика/.Имам ги и 3те та знам.
И 3те вида стават на шлиците,еднакви са.
Този редкия 4те спици се монтира главно на GT-изпълнението заводско,вече кой как се е сдобил и си е подменил своя с такъв това е друг въпрос.
ПП трилъчевият ми/за пасат без хидравлика/ е перфектен/идеално състояние/ без протрито или разлепено,много запазен все едно сега е произведен,ако колегата има интерес да се свърже с мен на лс.
Двата са с по-голям диаметър от този с 4те спици/най-разпространения за кола с хидравлика/.Имам ги и 3те та знам.
И 3те вида стават на шлиците,еднакви са.
Този редкия 4те спици се монтира главно на GT-изпълнението заводско,вече кой как се е сдобил и си е подменил своя с такъв това е друг въпрос.
ПП трилъчевият ми/за пасат без хидравлика/ е перфектен/идеално състояние/ без протрито или разлепено,много запазен все едно сега е произведен,ако колегата има интерес да се свърже с мен на лс.

- kacarov_dupnitsa
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:По принцип тоя волан горе дето е за без хидравлика би трябвало да е с малко по-голям диаметър от стандартния на кола с хидравлика. Не са ми попадали обаче до момента различните волани един до друг за да ги сравня.
Аз мисля, че си прав, защото по - големия волян се върти по лесно, когато нямаш хидравлика
-
- Автомобил:
- Двигател:
а 3-лъчов волан от б-4 няма ли да стане?