задна лява врата не се отваря - Пасат б3 88 год.
-
- Автомобил:
- Двигател:
задна лява врата не се отваря - Пасат б3 88 год.
Здравейте! Не видях някъде обяснение за моя проблем, имаше подобни, но точно този не. Или аз да не съм догледал нещо, не знам... Както и да е. Задна лява врата не се отваря нито отвън, нито отвътре, нито отникъде... Дръжката отвън е супер хлабава, бих казал даже посчупена, ясно е че ще се сменя. Въпроса ми е има ли как да отворя вратата без да има щети по колата после? (някъде четох из форума за подобен проблем, обяснението беше че без жертва не става...
) Мислех си ако успея да махна дръжката отвън без да отварям вратата, та с някаква тел или нещо такова да бърникам извътре, да вземе да се отвори, но малко sci-fi ми звучи това...

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: задна лява врата не се отваря - Пасат б3 88 год.
ако махнеш дръжката ще е лесно,бъркаш с пръста и натискаш лоста и готово.
- Al Bundy
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, аз като взех моя параход и той беше така, дръжката отвън беше супер зле, отвътре не се отваряше изобщо. Решението дойде така - оказа се, че външната дръжка беше за смяна, а това за отвътре - те имат защита за деца задните врати, може да ти е активирана ( тоест и да искаш не може да я отвориш отвътре ). Та идеята ми е, ако по някакъв начин успееш да отвориш вратата отвън погледни за въпросната защита за деца да не би и на теб да ти е активирана ! Намира се като отвориш вратата и я погледнеш отстрани където и са джаджите за затварянето има едно символче (не помня вече как изглеждаше), а бе ще се ориентираш, и с едно лостче се преместваше наляво и надясно в зависимост дали да е активирана защитата или не. Не знам дали се ориентира, но така мога само да ти го обясня
. А за отвън дръжката...дано успееш да отвориш вратата, при мен с 300 зора успя да стане, дано и при теб. Успех
!!

Моята шофьорска врата беше така. Първо си купи една брава.
После го разрежи. При мен баща ми го направи с флекса от там бъркам с пръстите вътре и отварям. Жертва няма, освен скапаната брава. Сменям доремонтирам.
Това е край на мача.
ПС: Очаквах да има искри даже подложих едно платно от неизвестен материал да не ми прецака боята, но бравата е единствено пластмасова и нямаше грам иска.
После го разрежи. При мен баща ми го направи с флекса от там бъркам с пръстите вътре и отварям. Жертва няма, освен скапаната брава. Сменям доремонтирам.
Това е край на мача.
ПС: Очаквах да има искри даже подложих едно платно от неизвестен материал да не ми прецака боята, но бравата е единствено пластмасова и нямаше грам иска.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е хлабава - опитай се да избуташ дръжката възможно най-назад към багажника и като притискаш неподвижната част към вратата се опитай да я отвориш. Това ще помогне, ако болтът, който държи дръжката, е разхлабен. Ако дръжката е счупена ... следва това с рязането. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, мерси за отзивите! В крайна сметка я отворихме вратата ( сега как мазно се отваря и затваря...
) Извадих късмет, че някои от видиите на кората ги нямаше, та успях да я издърпам донякъде и да бръкна до механизма и да натисна. И разбира се защитата за деца беше включена, та проблема е бил само дръжката отвън...... Ама я сменихме и всичко е 6 вече. 

- Tahamis
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,на мен се прецака предна лява дръжка колата е пасат Б 3 91г. та махнах дръжката но отрязах едно кабелче някой знае ли това кабелче къде му е другият край . Тя се счупи на две и просто развих страничния болт и я извадих но кабелчето си беше закачено някъде във вратата пък аз кората не я махнах. Сега дали ще трябва да махам и кората като я слагам? След ден два ще я имам новата дръжка ако някой е сменял моля да ми каже и за ключа дали ще може да си го сложа пак съшия или трябва да купувам 

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Tahamis написа:Колеги,на мен се прецака предна лява дръжка колата е пасат Б 3 91г. та махнах дръжката но отрязах едно кабелче някой знае ли това кабелче къде му е другият край . Тя се счупи на две и просто развих страничния болт и я извадих но кабелчето си беше закачено някъде във вратата пък аз кората не я махнах. Сега дали ще трябва да махам и кората като я слагам? След ден два ще я имам новата дръжка ако някой е сменял моля да ми каже и за ключа дали ще може да си го сложа пак съшия или трябва да купувам
Кабелът е за централното заключване - имаш оригинално вакуумно. За да възстановиш връзката трябва да свалиш кората, да отлепиш найлона. По принцип връзката е на букса - като махнеш найлона ще я видиш. За да ти работи централното като отключваш и заключваш от бравата трябва новата дръжка да е също за централно - да има кабели и т.н. и направо ще я свържеш към буксата. Патронът можеш да го прехвърлиш на новата дръжка, ако е оригинална, защото има всякакви изпълнения на китайците.
- Iezekil
Едно уточнение и от мен.Дръжката ще си дойде с патрон,ако не е като твоя и не можеш да го смениш,пренареди му пластинките да стане за твоя кюч,или направо ги смени с твоите.
И дръжка без кабели ще ти движи централното,специално шофьорската въздейства и механично на централното.
И дръжка без кабели ще ти движи централното,специално шофьорската въздейства и механично на централното.
- Tahamis
- Автомобил:
- Двигател:
Чакам я още дръжката един приятел ще ми я донесе тия дни.Ще сваля и кората тъкмо да видя и машинката за прозорецът,но мисля че иска нова.Върви но трябва да му помагам с ръка абе като сваля кората ще сваля и машинката някой знае ли каква е цената (тя е ръчна) няма да е кой знае какво.Благодаря предварително и тия дни ще ви пиша какво съм направил. 

- Iezekil
-втора ръка-10лв.
Tahamis написа:Колеги,на мен се прецака предна лява дръжка колата е пасат Б 3 91г. та махнах дръжката но отрязах едно кабелче някой знае ли това кабелче къде му е другият край . Тя се счупи на две и просто развих страничния болт и я извадих но кабелчето си беше закачено някъде във вратата пък аз кората не я махнах. Сега дали ще трябва да махам и кората като я слагам? След ден два ще я имам новата дръжка ако някой е сменял моля да ми каже и за ключа дали ще може да си го сложа пак съшия или трябва да купувам
Мое скромно величество е написало докторантура със снимков материал по темата за бравата на Паста Б3 предна лява
viewtopic.php?f=6&t=300673&start=0
- Iezekil
Извинявай за поста,но да вметна днес за 2-ри път,че не става въпрос за брава,а за дръжка.Аз и бравата съм сменял но това е друга тема.
- Tahamis
- Автомобил:
- Двигател:

Върви си пасата но не се заключва централно само една по една вратите и така.
Това е важното че вече се отваря вратата

- Iezekil
Кабелите можеш да си ги подмениш и сам,нагорелите участъци.Релета по 5 лв. под път и над път.