От няколко дена при навиване волана наляво и надясно се чува едно скърцане като все едно със зимни гуми навивате волан по нагорещен асфалт, само че не е от гумите. Свалих предна дясна гума с помощ от приятел ( той навива волана аз дебна от къде скърца) установих че като че ли звукът идва от накрайника... Интересното е че като натисна малко по щангата която е завит накрайникът на нея или самият накрайник и скърцането изчезва... Огледах по-навътре и видях някакви маншони - възможно ли е да опира някъде по тях макар че не съм сменял нищо в този район. Другото е че вчера натоварих малко повече колата ( 5-ма бандюги с все мен + 2 резервни гуми + 30 кила инструменти ) по баир и започна да скърца пак...иначе по равен път и в движение на завой няма това скърцане съответно не опира никъде поне според мен... Помагайте къде да гледам и какво да търся...
Сменяно е по предницата на колата преди 1 до 2 месеца - 2 кормилни накрайника, тампони на носача, тампони на макферсон + лагерчетата, сменях и клеморед като за да го сменя махах кормилната щанга тъй като нямам скоба (като това го казвам щото след него започна да скърца, но не виждам общо !??!)
Хайде доктори симптомите според Вас??? Прилагам и няколко схеми та да ме ориентирате по-лесно

- Схема 1

- Схема 2

- Схема 3