На тъмно кабелите ми светят като коледна елха

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

На тъмно кабелите ми светят като коледна елха

Мнениеот georgipass » Пон 25 дек 2006 18:17

Значи днес се прояви проблем,както си карах и изведнъж започна да придърпва :cry: Изключих от скорост и колата угасна :cry: След като се поразрових из темите по този въпрос прочетох това, за гледането на кабелите на тъмно и откачих най-напред на 1-ви цилиндър кабела и само там имаше искра....., също в долната част на дистрибуторната капачка също имаше искрене при така извадения кабел....., същото беше положението на централния кабел ,свети та се къса :cry: , че така де, на 3 и 4 цилиндър при извадени кабели нямаше видима искра :shock само в долната им част, дали проблема е в кабелите, те със сигурност са за смяна според мен :oops:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 25 дек 2006 20:30

Определено ги сменяй... на колко хиляди са?

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: На тъмно кабелите ми светят като коледна елха

Мнениеот Lisho » Пон 25 дек 2006 20:32

georgipass написа:Значи днес се прояви проблем,както си карах и изведнъж започна да придърпва :cry: Изключих от скорост и колата угасна :cry: След като се поразрових из темите по този въпрос прочетох това, за гледането на кабелите на тъмно и откачих най-напред на 1-ви цилиндър кабела и само там имаше искра....., също в долната част на дистрибуторната капачка също имаше искрене при така извадения кабел....., същото беше положението на централния кабел ,свети та се къса :cry: , че така де, на 3 и 4 цилиндър при извадени кабели нямаше видима искра :shock само в долната им част, дали проблема е в кабелите, те със сигурност са за смяна според мен :oops:

Ако са стари сменяй. Ако са нови: лошо много лошо. Това е често срещан проблем при китайски, турски и други с неизвестен производител ментета. И аз имам същия проблем. Не можах да случа на свестни кабели (а ми продадоха комплекта кабели за 58 лв.).Единственото което можах да направя е да разделя кабелите с едни пластмасови "джожавки" така, че да не не се "губят" токовете. За съжаление това е положението живеем в страната на ментетата, софтуерните пирати и кривите огледала.
Казват, че истинските кабели стрували към 100 лв. Само, че не знае колко са истински.
Успех

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 25 дек 2006 20:36

The_Machine написа:Определено ги сменяй... на колко хиляди са?

Незнам на колко хиляди са, но имат щампички на лулите VW-AUDI W. GERMANY,нищо чудно да са фабричните, марката им е BERU,а по принцип 5-я кабел дето отива към бобината включва ли се в комплекта? :roll: Много бих искал да са БЕРУ, но тук във Варна не съм чувал да имат представителство или дистрибутор, и ще се задоволя с BOSCH от Ауто Плюс, психически съм подготвен за поне 100 лв :oops:

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пон 25 дек 2006 21:19

Беру са хубави , Тесла са много добри кабели - търси със силиконова изолация - повече изкарва от каучуковата-тя се напуква от жегата бързо...
Бош... немо мноого ментета има на пазара , както и на Шампион :)

STOIAN ANDREEV
Автомобил:
Двигател:

кабели

Мнениеот STOIAN ANDREEV » Пон 25 дек 2006 21:21

Търси кабели TESLA засега не съм чул някой да се е оплакъл . И във форума съм чел за тях хубави неща и двама приятели си сложиха такива и са доволни. Чешки са и поне аз не знам да имат ментета

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: На тъмно кабелите ми светят като коледна елха

Мнениеот radotom » Пон 25 дек 2006 22:55

Lisho написа: Не можах да случа на свестни кабели (а ми продадоха комплекта кабели за 58 лв.

Колега, аз случих с кабелите :) От Ауто+. Обаче с дистрибуторна капачка и палец всичко ми легна общо 160 кинта.. :(
Кабелите ми са БОШ. Е, или поне добра тяхна имитация, знам ли... :dontknow:

Върни се в “Passat”