На тъмно кабелите ми светят като коледна елха
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На тъмно кабелите ми светят като коледна елха
Значи днес се прояви проблем,както си карах и изведнъж започна да придърпва
Изключих от скорост и колата угасна
След като се поразрових из темите по този въпрос прочетох това, за гледането на кабелите на тъмно и откачих най-напред на 1-ви цилиндър кабела и само там имаше искра....., също в долната част на дистрибуторната капачка също имаше искрене при така извадения кабел....., същото беше положението на централния кабел ,свети та се къса
, че така де, на 3 и 4 цилиндър при извадени кабели нямаше видима искра
само в долната им част, дали проблема е в кабелите, те със сигурност са за смяна според мен 
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Re: На тъмно кабелите ми светят като коледна елха
georgipass написа:Значи днес се прояви проблем,както си карах и изведнъж започна да придърпваИзключих от скорост и колата угасна
След като се поразрових из темите по този въпрос прочетох това, за гледането на кабелите на тъмно и откачих най-напред на 1-ви цилиндър кабела и само там имаше искра....., също в долната част на дистрибуторната капачка също имаше искрене при така извадения кабел....., същото беше положението на централния кабел ,свети та се къса
, че така де, на 3 и 4 цилиндър при извадени кабели нямаше видима искра
само в долната им част, дали проблема е в кабелите, те със сигурност са за смяна според мен
Ако са стари сменяй. Ако са нови: лошо много лошо. Това е често срещан проблем при китайски, турски и други с неизвестен производител ментета. И аз имам същия проблем. Не можах да случа на свестни кабели (а ми продадоха комплекта кабели за 58 лв.).Единственото което можах да направя е да разделя кабелите с едни пластмасови "джожавки" така, че да не не се "губят" токовете. За съжаление това е положението живеем в страната на ментетата, софтуерните пирати и кривите огледала.
Казват, че истинските кабели стрували към 100 лв. Само, че не знае колко са истински.
Успех
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
The_Machine написа:Определено ги сменяй... на колко хиляди са?
Незнам на колко хиляди са, но имат щампички на лулите VW-AUDI W. GERMANY,нищо чудно да са фабричните, марката им е BERU,а по принцип 5-я кабел дето отива към бобината включва ли се в комплекта?
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
-
STOIAN ANDREEV
- Автомобил:
- Двигател:
кабели
Търси кабели TESLA засега не съм чул някой да се е оплакъл . И във форума съм чел за тях хубави неща и двама приятели си сложиха такива и са доволни. Чешки са и поне аз не знам да имат ментета
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: На тъмно кабелите ми светят като коледна елха
Lisho написа: Не можах да случа на свестни кабели (а ми продадоха комплекта кабели за 58 лв.
Колега, аз случих с кабелите
Кабелите ми са БОШ. Е, или поне добра тяхна имитация, знам ли...