Рециклиране на спирачни апарати на В3 - къде?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Рециклиране на спирачни апарати на В3 - къде?

Мнениеот zfa159 » Сря 27 авг 2008 21:20

Днес най-накрая се убедих,че в предната си част апаратите ми задържат....съвсем слабо ама задържат....чува се как се жули накладката в диска при ниска скорост.Това го прави само при нови накладки когато цилиндърчето е в най-задно положение.
Предишните накладки ги изяде за 2000км (айде те бяха и некакви смотани ама....сега съм взел хубави и с нови дискове).
Питанката е къде могат да бъдат рециклирани.....което ще рече полирани отвътре с фин шлайф и изработката на нова гумичка за буталцето с подходящ размер.
Не искам да взимам други понеже и те ще са 2-ра употреба и едва ли ще са по-добри.Запоследно като питах нови струват около 160лв на парче и то някакви,а не истински.
Преди имаше един човек в Княжево и се занимаваше с рециклиране на разни такива неща - спирачни помпи,спирачни цилиндри и т.н. ама не помня къде беше.....
Отделно са ми разбити леко водачите (похлопват) и се чудя дали да не ги дам някъде да ги разпробият и да набием вътре втулки за да лягат плътно......лошото е,че се разбива основата - супорта а не самия водач.Мисля си за някакъв много твърд материал,от който да направим втулки и да се износва водача,а не супорта....ама това е по-лесното нещо отколкото цилиндърчето...
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 27 авг 2008 21:40

Привет колега.
Обади се на Стоян-teneketo, тел. 0889484052 той е в Княжево. Имам спомен, че знае за този човек.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 27 авг 2008 21:44

Ще звънна след няколко дни като се върна че ще пътувам малко тези дни.Чудя се дали се занимава с апарати....преди много време влачих там едни помпи за ремонт ама.....не помня въобще къде беше.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Чет 28 авг 2008 8:44

Относно супортите на спирачния апарат, аз реших временно проблема, като в отвора на супорта сложих латунг с подходяща дебелина. За сега се уплътни отвора, но не е ясно до кога. Само за информация, един нов оригинален комплект супорт и водачи струва 212 лв. (то май други не се предлагат, освен от морга). Потресен съм.

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Вто 02 сеп 2008 5:05

Слабото триене не е проблем, по принцип си опират малко. Не разбирам какво искаш да шлайфаш, самия цилиндър или буталото или и двете. Обикновенно задържат от натрупване на боклуци в часта дето е непосредствено до маншона, на самия цилиндър. Почистването внимателно обикновенно оправя нещата.
Успех

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 03 сеп 2008 10:29

zfa159,
днес говорих с teneketo и разбрах, че въпросният майстор от Княжево за когото става дума тук е починал.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 03 сеп 2008 16:40

Колега, на теб не ти трябва рециклиране, то се прави при износено, вземи го почисти хубаво и ще се оправи!!! Рециклиране се прави ако дори и с нови О-пръстени бързо протича! Айде чисти и успех :)

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 03 сеп 2008 17:34

Ами явно така ще направя.А само О-пръстени продават ли се някъде?
Моите не текат изобщо....задържат и то само леко....ама достатъчно за да се върти с напрежение колелото като е на крик и като се движи колата си се чува жулене.....иначе на баир си тръгва самичка като пусна педала ама си я усещам,че задържа.
Като разглобя ще видим какъв им е проблема :)
Благодаря!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Сря 03 сеп 2008 20:05

Има нови гумички за буталата на спирачките. Аз съм сменял, ама беше отдавна и нямам точен спомен откъде ги взех...мисля си дали не беше от юнито...имам спомен само че цената беше приемлива.
Потърси ако искаш.
P.S. между другото не са точно О-пръстени

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 03 сеп 2008 20:54

dlug написа:P.S. между другото не са точно О-пръстени

Да, ремонтен комплект за спирачни апарати е. Аз си бях взел за задните.
Мисля, че в Ауто+ ги има.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Сря 03 сеп 2008 21:16

Колега, според мен не пипай пръстените, само свали предпазните маншони и почисти, става като се напръска със спирачна течност, прибираш максимално буталцето и хубаво се забърсва, след това можеш да намажеш с масло, но не и с грес

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 04 сеп 2008 9:25

Dpop написа:zfa159,
днес говорих с teneketo и разбрах, че въпросният майстор от Княжево за когото става дума тук е починал.

:( :( :( :(

Ако е същия за който си мисля много жалко.
Намираше се на площадчето в Княжево.
Това е единствения човек след дозина опитали се който успя да ми оправи на Паджерото преден десен апарат.
Те са сумайти бутални апарати и единиа блокираше, прави се помпа, правиха се чудеса, накрая тоз човек успя да го оправи и сег аколата е пушка (тази кола така е направена че почти всичко по нея подлежи на ремонт, има ремонтни комплекти за всичко и не се налага смяна на цели детайли почти никога)

Та това е човека който може да помогне.

Потребителски аватар
kolia76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolia76 » Пет 05 сеп 2008 12:25

Момчета,
ако нясой има телефона да го драсне !

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Рециклиране на спирачни апарати на В3 - къде?

Мнениеот Winner25 » Сря 30 мар 2011 18:44

Знам че темата е стара, но нещо с търсачката не намирам това което ме интересува :oops:
Купих си спирачни апарати girling 54 за 280мм дискове и искам да ги рециклирам.
Имам няколко въпроса
1.Продава ли се ремонтен комплект за тези апарати? Какво включва и колко струва?
2. Как стои въпроса с водачите - продават ли се или да търся стругар?
3. Как да махна ръждата? Ако ги потопя в ръждопреобразовател ще им стане ли нещо?

keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: Рециклиране на спирачни апарати на В3 - къде?

Мнениеот keymaker » Сря 30 мар 2011 19:45

Winner25 написа:Знам че темата е стара, но нещо с търсачката не намирам това което ме интересува :oops:
Купих си спирачни апарати girling 54 за 280мм дискове и искам да ги рециклирам.
Имам няколко въпроса
1.Продава ли се ремонтен комплект за тези апарати? Какво включва и колко струва?
2. Как стои въпроса с водачите - продават ли се или да търся стругар?
3. Как да махна ръждата? Ако ги потопя в ръждопреобразовател ще им стане ли нещо?

1.ако се монтират серийно няма начин да няма ремонтни комплекти.Обикновенно включва гумичките и маншончетата ,а цените са в зависимост от това колко е алчен собственика на магазина,също така и от производителя.
2.тука сам си си отговорил
3. ръждата може да махнеш с киснене в газ за осветление или нафта.Ако ги потопиш в ръждопреобразувател със съгурност ще се изсереш отгоре им.

Върни се в “Passat”