Passat 1.8Mi ABS - Разход на газ
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Passat 1.8Mi ABS - Разход на газ
Здравейте, карам Пасат 1.8Mi седан. Двигателят е ABS. Какъв разход на газ да очаквам? Колата е с неработещи ламда сонда и датчик за положението на дроселовата клапа (май му казваха TPS). В момента разхода ми в града е 13 бензин и хич не върви. Затова се чудя дали не е по-добре да сложа едно газово вместо да давам пари за лабда сонди и т.н. И дали на газ няма да върви по-добре отколкото сега на бензин?
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.8Mi ABS - Разход на газ
mr_freeze написа:Здравейте, карам Пасат 1.8Mi седан. Двигателят е ABS. Какъв разход на газ да очаквам? Колата е с неработещи ламда сонда и датчик за положението на дроселовата клапа (май му казваха TPS). В момента разхода ми в града е 13 бензин и хич не върви. Затова се чудя дали не е по-добре да сложа едно газово вместо да давам пари за лабда сонди и т.н. И дали на газ няма да върви по-добре отколкото сега на бензин?
На моя бивш пасат не му работеше този датчик, и въобще не вървеше.....но не можеше......не ти ли придърпва....напред назад едно гадно придърпване...........моя ми харчеше 14-15, така че пак си добре с този разход......по добре я продай тази кола, съвет от мен.....може да се излъже този датчик и да работи 2-3седмици.........гадно е наистина.................не колегиално......но оправия няма.

- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Специално на градско в момента (зимата) разхода ми на газ е около 16-17, а на бензин към 12.
Е наистина на дълъг път нещата не седят така, т.е. разликата се нормализира а и лятото нещата съвсем не седят по този начин, но съвета ми е да си оправиш ламбдата и датчика вместо да ги хвърляш за газова
P.S. мотора ми е ABS, но купето е комби
Е наистина на дълъг път нещата не седят така, т.е. разликата се нормализира а и лятото нещата съвсем не седят по този начин, но съвета ми е да си оправиш ламбдата и датчика вместо да ги хвърляш за газова
P.S. мотора ми е ABS, но купето е комби
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:Моя ABS гори 10/100 бензин градско.
Нещо не го виждам това 10/100 зимата при разход по книга 10,4 градско
Виж ако го въртиш по околовръстното и смяташ че си в града ... но да палиш сутрин да идеш на работа, да се повъртиш малко през деня и вечер да се прибереш (което АЗ имам впредвид под градско каране) неможеш да постигнеш такава икономия посмъртно
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sunny, aз пътувам близо 100 км. на ден градско. Толкова ми е пътя от нас до работата и обратно и като сложа малко разходки из Надежда, лЮЛИН И ДР. Не съм сигурен дали ти в Плевен успяваш да направиш такъв километраж на ден (може и да можеш де), но ми е интерестно да попаднеш в Софийско задръстване, да виддя тогава колко ще гори ТВОЯ пасат. А и не съм сигурен дали по околовръстното расхода е по-малко. Тогава пътя ми няма дда е 100 км, а 150 сигурно. Не знам какво пише по-книгите 'щото съм неграмотен и не мога да чета
но разхода е факт (под "10/100" разбирам, че е под 11, а наистина може да е 10,4). Сигурно забравих да кажа, че не карам "персон и половина отзад" а съвсем нормален седан

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
scuba написа:Ми толкова! Моя ABS гори 10/100 бензин градско.
И аз като колегата не го вярвам......., просто не мога да си го представя 10 Градско- Софийско или каквото и да е..........но няма значение всъщност, ти си знаеш най-добре, да не се залъгваш само.

Защото аз също бях с АБС и преди да излезна и до квартала дори.....си смятах 10лв за бензин.........а гореше мин 13-14литра.

heroin написа:Значи имам такъв Пасат 1.8ми със газ, обаче комби. На газ много зле върви:), така че по-добре не си слагай АГУ. Парите, който ще дадеш за уредбата може би ще ти стигнат да си оправиш нещата по колата.
Пичове, аз карам Голф 3 1.8 МI (ABS мотора). Сложих си АГУ Ловато нова и е самолет и на газ и на бензин и почти нямам разлика в разхода - в града ми гори 12 - 12.5. Вярно че е доста по-лека от вашите, ама и аз я ръчкам яко пък и все в центъра се вра, че такава ми е работата. Всичко е до майсторлък и до състоянието на колата според мен