Проблем със заключена врата Б3 91 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Проблем със заключена врата Б3 91 г.

Мнениеот tedydora » Съб 18 авг 2012 9:46

Привет
Имам един проблем с моя Пасат - 1,8mi, 91г, а именно - от известно време предна дясна врата е заключена и не мога да я отворя нито с алармата, нито с ключа. При активиране на алармата лостчето се повдига, но не отключва, а след около минута само пада надолу. С ключа е същата работа. И сега не знам къде да търся проблема, и дали ако пробвам да пробия от вътре кората ще мога да стигна до проблема /кора ще намеря/.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Re: Проблем със заключена врата

Мнениеот velinsl » Съб 18 авг 2012 10:45

По-добре срежи външната дръжка. Пластмасова е, изцяло. Като изкараш частта, която е към гредата между двете врати бъркаш с двата пръста и отваряш. После сменяш бравата.
Изпитано на предна лява.

Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedydora » Съб 18 авг 2012 12:36

Дори и да срежа на две дръжката, частта от към гредата е хваната със доста сериозен болт, който може да се развие само при отворена врата т.е. достъп до механизма няма как да осигура, или поне не ми става ясно да ли е възможно.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 18 авг 2012 13:08

Лостчетата се преплитат и при отключване лостчето за палеца захваща лостчето за отваряне с дръжката вътре и бравата не може да се отключи. Бъди "по-настоятелна" с дърпането на палеца вътре и ще се отключи, като едновременно комбинираш с леко дърпане и пускане на дръжката за отваряне на вратата отвътре. След това махни кората и найлона и вляво от бравата ще видиш как двете лостчета при отключване се закачат едно за друго и блокират. Трябва да ги раздалечиш (става въпрос за 2-3-4 мм.). Закачат се, защото с времето дългият лост към дръжката за отваряне на вратата вътре се изкривява - има една чупка с два ъгъла - и трябва да се изправи и изпъне и всичко ще е наред. :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 18 авг 2012 14:32

За тоя болт нямам спомен дали съм го вадил.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 18 авг 2012 16:17

Болтът на предните врати, по спомен, можеше да се отвие. Отваря се задната врата и през процепа между вратата и гредата на купето се открива главата на болта.

GEORGI_VR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GEORGI_VR » Съб 18 авг 2012 22:05

без да гарантирам 100% успех пробвай да изключиш предпазителя захранващ помпата на централното (21 или 22 не помня точно) или направо акумулатора . Тия машинки имат една "хитра" система против кражба която лично на мен ми направи подобен проблем .Системата се задействаше погрешно от протрит кабел в маншона на вратата и я блокираше.
повече информация тук :http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=central_lock

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 20 авг 2012 16:59

vasilb написа:Болтът на предните врати, по спомен, можеше да се отвие. Отваря се задната врата и през процепа между вратата и гредата на купето се открива главата на болта.

Така става!Обърни внимание,че болта ще е вероятно с лява резба! mhihi Развиваш болта ,избутваш дръжката напред и я сваляш от вратата.После натискаш лостчетата и отваряш!

Потребителски аватар
tedydora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tedydora » Сря 05 сеп 2012 22:08

Решихме проблема чрез развиване на болта през процепа на задната врата (благодаря на vasilb) - оказа се, че патрона се е отметнал от оста си и целия механизъм се е изкривил - ще се сменя дръжката, но това вече е лесно.
Междувременно изкочи друг проблем със заключването, този път на задния капак (Пасата е комби) - при задействане на алармата всичко си работи, но се оказа, че има една ос, която движи един пласмасов плъзгач, който осигурява отварянето или не на задния капак при натискане на бутона. Разглобихме целия механизъм, почистихме, дори направихме нова ос, но ефекта беше краткотраен - след наколко затваряния на капака и спря да се отваря т.е. оста се движи, но плъзгача не се мести - като че ли отвора на плъзгача е по-широк от оста. Решихме да сменим патрона, но се оказа, че трябва да се свали една пласмасова част, но тя е захваната с нита, с който е занитен задния номер. И сега ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели опит.

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Мнениеот Rqhovo » Сря 05 сеп 2012 22:27

Аз го имам същия проблем с багажника.По-принцип като имаш централно ключалката трябва да е в отключено положение, за да може като заключиш и отключиш багажника да се отключва и заключва без ключа.При мен трябва да оставя ключалката в заключено положение когато отключвам и след това с ключа да завартя за да може да отворя багажника.Т.е централното заключва и в двете положения на ключалката,но мога да го отворя само с ключа ако преди това съм оставил ключалката в заключено положение.Иначе си стои заключен багажника.Малко сложно го обясних :Mr Green Fun ама дано си ме разбрал.И аз чистих и смазвах механизмите ама неможах да го оправя тоя проблем.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 06 сеп 2012 7:24

Патрона се сваля при пъхнат ключ в него.Отзад на патрона има една зегерка,сваляш я и патрона заедно с ключа излизат.Ти явно си искал да сваляш и бутона!

Върни се в “Passat”