капачката на резервоара отказа да се отвори Седан Б5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

капачката на резервоара отказа да се отвори Седан Б5.5

Мнениеот vladko33 » Вто 27 юли 2010 20:12

колеги, помагаѝте На Пасата капачката отказа да се отвори. Пасата е Седан Б5.5 1.9 TDI. Отваря се единствено от шофьорската врата. Дали има как да я отворя по друг начин и от какво може да е проблема?
Благодаря

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: капачката на резервоара отказа да се отвори

Мнениеот ivo_555 » Вто 27 юли 2010 21:43

Виж дали няма нещо в багажника, като връвка или подобно, поне при някои коли е така, ако откаже да се отвори от централното, се дърпа тази връвка!

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 27 юли 2010 21:46

Ако и това не помогне,сваляш кората и с напипване дърпаш лоста,може и да си сложеш нещо здраво,връвка mhihi за резерва :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 27 юли 2010 22:06

По принцип трябва да има във багажника зад кората нещо като вървичка за аварийно отваряне или напипваш ключалката и я отваряш принудително :wink:

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Сря 28 юли 2010 7:21

Благодаря ви! Ще съм благодарен и ако се изкаже някой който има същия пасат за да не правя тотални разглобки преди да открия връвчицата или каквото е там. На прима виста поогледах и нищо не видях.
А на какво може да се дължи проблема? Дали пък не е изгорял някой бушон или знам ли :?:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 28 юли 2010 8:04

вътре като махнеш кората ще видиш - палеца се управлява електрически от машинка и нещо сигурно е блокирало. На моя Б5 бяха счупили палеца, взех го цялото нещо от морга не помня точно, ама май беше към 20-30лв

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 28 юли 2010 8:11

Аз имах подобен случай, Пасата ми е същия. Оказа се изгорял бушон от неизправно електромоторче на багажника (което електромоторче е абсолютно същото като това на капачката на резервоара), от това не ми работеше комфорт модула. Обаче ако само копчето на капачката не ти работи, най- вероятно е проблем с моторчето или нарушена връзка, клеясало, извадено и тн.
Ако намериш друг начин да отвориш капачката, т.е. някакъв авариен без да се разглобява, моля те сподели, защото аз не намерих.

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Сря 28 юли 2010 13:27

Днес порових под кората и не намерих нищо, но нямах условия да я разглобя цялата. Малко глупаво е измислено да няма лесно достъпен резервен начин за отваряне при проблем в ел. система. Довечера ще разгледам по-обстойно, дано стане ясно от къде е проблема, защото нафтата взе да намалява заплашително :D

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Сря 28 юли 2010 21:50

Открих проблема! В електромоторчето е. разглобих цялата кутийка и стигнах до малкото електромоторче, което е като на детските колички и влакчета- съвсем стандартен размер с малката разлика, че клемите му са в горната част. Та точно в тях е проблема- графита им си е заминал, а самото моторче е на практика неразглобяемо. Ще търся цялата част или отделно само моторчето ново от някъде, ако някой знае къде се продават- да казва ! Благодаря предварително !!! :beer

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Сря 28 юли 2010 21:57

vladko33 написа:Открих проблема! В електромоторчето е. разглобих цялата кутийка и стигнах до малкото електромоторче, което е като на детските колички и влакчета- съвсем стандартен размер с малката разлика, че клемите му са в горната част. Та точно в тях е проблема- графита им си е заминал, а самото моторче е на практика неразглобяемо. Ще търся цялата част или отделно само моторчето ново от някъде, ако някой знае къде се продават- да казва ! Благодаря предварително !!! :beer

по моргите виж.
ново ми обявяваха некви цифри като за моторче с резервоар, ама пълен

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Чет 29 юли 2010 8:10

Аз си го купих от Ауто плюс за 44 лв.

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Съб 31 юли 2010 20:49

Много странно- днес купих моторчето, сложих го и пак същата работа. Първта ми мисъл беше, че и това моторче не работи. После реших да го пробвам директно на акумулатора- работи си. Отзад буксата също дава 12 волта като цъкна бутона за отваряне на резервоара, но от нея не се завърта ?!?! Направо не знам какво може да се е повредило :shock

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Нед 01 авг 2010 18:24

опитаи - един човек леко да размърда капачката отвън, докато ти натискаш бутона

Потребителски аватар
vladko33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladko33 » Нед 01 авг 2010 20:19

madmen написа:опитаи - един човек леко да размърда капачката отвън, докато ти натискаш бутона

Колега, аз съм махнал цялото моторче и го държа в ръка включено към буксата, докато друг натиска бутона. Пуска 12 волта, но няма сила да задвижи моторчето :roll:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 04 авг 2010 9:22

проблемите може и да са ни различни, но симптомите са едни и същи, за това все пак ще споделя. Аз имах (и сега пак се появява от време на време) същият проблем. На два пъти го решавам, като го пръскам с WD-40. Знам, че този спрей не е полезен за ел.части ама върши работа, след всяко пръскане изкарва по 6 месеца. Зимата, като е студено по-често се случва. Предполагам, че нещо клеясва, замърсява се или замръзва (ВД-то гони водата, може и при мен контактите да са заминали и временно да оправям положението като ги омаслявам, не знам).

Кората само с дърпане ли я сваляш ?

Върни се в “Passat”