колеги, помагаѝте На Пасата капачката отказа да се отвори. Пасата е Седан Б5.5 1.9 TDI. Отваря се единствено от шофьорската врата. Дали има как да я отворя по друг начин и от какво може да е проблема?
Благодаря
капачката на резервоара отказа да се отвори Седан Б5.5
Re: капачката на резервоара отказа да се отвори
Виж дали няма нещо в багажника, като връвка или подобно, поне при някои коли е така, ако откаже да се отвори от централното, се дърпа тази връвка!
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Ако и това не помогне,сваляш кората и с напипване дърпаш лоста,може и да си сложеш нещо здраво,връвка
за резерва 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
По принцип трябва да има във багажника зад кората нещо като вървичка за аварийно отваряне или напипваш ключалката и я отваряш принудително 

- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви! Ще съм благодарен и ако се изкаже някой който има същия пасат за да не правя тотални разглобки преди да открия връвчицата или каквото е там. На прима виста поогледах и нищо не видях.
А на какво може да се дължи проблема? Дали пък не е изгорял някой бушон или знам ли
А на какво може да се дължи проблема? Дали пък не е изгорял някой бушон или знам ли

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
вътре като махнеш кората ще видиш - палеца се управлява електрически от машинка и нещо сигурно е блокирало. На моя Б5 бяха счупили палеца, взех го цялото нещо от морга не помня точно, ама май беше към 20-30лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имах подобен случай, Пасата ми е същия. Оказа се изгорял бушон от неизправно електромоторче на багажника (което електромоторче е абсолютно същото като това на капачката на резервоара), от това не ми работеше комфорт модула. Обаче ако само копчето на капачката не ти работи, най- вероятно е проблем с моторчето или нарушена връзка, клеясало, извадено и тн.
Ако намериш друг начин да отвориш капачката, т.е. някакъв авариен без да се разглобява, моля те сподели, защото аз не намерих.
Ако намериш друг начин да отвориш капачката, т.е. някакъв авариен без да се разглобява, моля те сподели, защото аз не намерих.
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Днес порових под кората и не намерих нищо, но нямах условия да я разглобя цялата. Малко глупаво е измислено да няма лесно достъпен резервен начин за отваряне при проблем в ел. система. Довечера ще разгледам по-обстойно, дано стане ясно от къде е проблема, защото нафтата взе да намалява заплашително 

- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Открих проблема! В електромоторчето е. разглобих цялата кутийка и стигнах до малкото електромоторче, което е като на детските колички и влакчета- съвсем стандартен размер с малката разлика, че клемите му са в горната част. Та точно в тях е проблема- графита им си е заминал, а самото моторче е на практика неразглобяемо. Ще търся цялата част или отделно само моторчето ново от някъде, ако някой знае къде се продават- да казва ! Благодаря предварително !!! 

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
vladko33 написа:Открих проблема! В електромоторчето е. разглобих цялата кутийка и стигнах до малкото електромоторче, което е като на детските колички и влакчета- съвсем стандартен размер с малката разлика, че клемите му са в горната част. Та точно в тях е проблема- графита им си е заминал, а самото моторче е на практика неразглобяемо. Ще търся цялата част или отделно само моторчето ново от някъде, ако някой знае къде се продават- да казва ! Благодаря предварително !!!
по моргите виж.
ново ми обявяваха некви цифри като за моторче с резервоар, ама пълен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си го купих от Ауто плюс за 44 лв.
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Много странно- днес купих моторчето, сложих го и пак същата работа. Първта ми мисъл беше, че и това моторче не работи. После реших да го пробвам директно на акумулатора- работи си. Отзад буксата също дава 12 волта като цъкна бутона за отваряне на резервоара, но от нея не се завърта ?!?! Направо не знам какво може да се е повредило 

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
опитаи - един човек леко да размърда капачката отвън, докато ти натискаш бутона
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
madmen написа:опитаи - един човек леко да размърда капачката отвън, докато ти натискаш бутона
Колега, аз съм махнал цялото моторче и го държа в ръка включено към буксата, докато друг натиска бутона. Пуска 12 волта, но няма сила да задвижи моторчето

проблемите може и да са ни различни, но симптомите са едни и същи, за това все пак ще споделя. Аз имах (и сега пак се появява от време на време) същият проблем. На два пъти го решавам, като го пръскам с WD-40. Знам, че този спрей не е полезен за ел.части ама върши работа, след всяко пръскане изкарва по 6 месеца. Зимата, като е студено по-често се случва. Предполагам, че нещо клеясва, замърсява се или замръзва (ВД-то гони водата, може и при мен контактите да са заминали и временно да оправям положението като ги омаслявам, не знам).
Кората само с дърпане ли я сваляш ?
Кората само с дърпане ли я сваляш ?