Проблем с инсталацията на В3 моля за помощ-Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
andreidoch
Автомобил:
Двигател:

Проблем с инсталацията на В3 моля за помощ-Решено

Мнениеот andreidoch » Съб 29 сеп 2012 11:17

Колеги моля за помощ. Пасата е комби В3 1,8моно ABS мотор. Преди време спря да пали в смисъл въртиш на стартер нищо открихме проблема в клемореда направих си старт бутон през реле и бушон и всичко беше ОК до онзи ден. Пасатко изгасна в движение даваш контакт нищо не светва по таблото а като завъртиш на стартер върти но не пали. Посъветвах се с приятели и всеки вика клемореда да ама за да съм сигурен откачам куплунга на клемореда и след консултация тук във форума разбрах кой е постоянния плюс и започнах да подавам на другите клеми плюс. Странното е че от време на време таблото светваше и колата палеше и след малко гаснеше сама и контакта изчезваше. След проба разбрах че клемореда работи и дава контакт. Явно проблема е след него по жиците и нататък. Намерих тук една схема на клемореда,но не разбрах всеки кабел къде отива. Моля ако някой знае да пише кабелите къде отиват.Аз ще се опитам да ги проследя кабел по кабел. :beer

Последна промяна от andreidoch на Пон 01 окт 2012 9:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с инсталацията на В3 моля за помощ

Мнениеот kr1s0 » Съб 29 сеп 2012 23:18

Колега,от дебелия червен кабел ти хубаво даваш ток,ама на всичките други кабели едновременно ли даваш?
Мисля,че клемореда пуска ток на бензинова помпа,на инжекцион,на други неща,от които зависи работата на мотора.Ако имаш възможност пробвай с друг,здрав.Просто го сложи на буксата и бръкни с отвертка и запали,ако запали и работи.Твоя е,не е изключено и новия да се прецака,много са калпави.Друг признак е ,ако завъртиш на контакт и някой от диодите ти премигва,или междука,или свети слабо-тогава пак си за смяна на клеморед. :beer

andreidoch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andreidoch » Нед 30 сеп 2012 8:13

По схема намерена тук във форума давам плюс на на всички нужни крачета на буксата и неще. Ако причината е в клемореда при това подаване на плюс директно на буксата неби ли трябвало да тръгне? Ето я и схемата която намерих. Самоче не знам всички жици от тая букса къде отиват. :beer
Прикачени файлове
026577298-big.jpg

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 30 сеп 2012 16:10

това ми прилича на реле,да знаеш.Знам,че имаше някво разтоварващо реле и такова,дето минаваха тоците през него но сега не помня кои са....Отделно смътно помня,че имаше и таралеж зад таблото през който също минаваха всички тоци/или маси/....потърси инфо а това,че всичко ми е смътно..

Потребителски аватар
tuninga4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tuninga4 » Нед 30 сеп 2012 16:44

4(18) - Реле за разтоварване на извода "Х" на контактния ключ;

andreidoch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andreidoch » Пон 01 окт 2012 9:29

Проблема е решен. :banana Оказа се,че инсталацията от старата аларма все още сади и една връзка е клеясала и раждясала и не дава контакт. Отсраних внимателно всички жици от алармата и всичко е ОК. Благодаря на отзовалите се колеги. :beer :applause:

Върни се в “Passat”