B5 счупен зъб на външната капачка на резервоара

Техническа и сервизна информация за Passat
gdh
Автомобил:
Двигател:

B5 счупен зъб на външната капачка на резервоара

Мнениеот gdh » Пет 26 яну 2007 11:19

Преди два дена ми източиха нафтата и като са напъвали капачката са счупили зъбчето което я държи затворена. Става въпрос за това което е на калника и което се отключва с бутона в купето. Самата капачка е здрава.

Някой срещал ли е подобен проблем? Тъй като нямам достъп до помощна литература знае ли някой какво точно трябва да се смени. В UNITRADE казаха че имало две осички и механизъм (моторче) ама ми се ще да съм по-запознат преди да подложа главата.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 яну 2007 13:59

Съжалявам за случката, колега !
Не съм го виждал разглобено, нито пък при теб какво е точно счупеното. Разгледах в ETOS, 809-70 - горе-долу както са ти казали в UNITRADE сa нещата. Ако имаш познат с ETOS, ETKA (не съм запознат дали го има и в AUTODATA) го погледни. Нямаше ли вариант в UNITRADE дa ти го покажат на монитора ?

gdh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gdh » Пет 26 яну 2007 15:20

Мерси @gr_kanev

Сега се връщам от Юни. Оказа се че е една втулка. Цена 4.48. Даже се чудех дали да не поръчам 2 че е със заявка ги носят.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 20:52

учудвам се че имат цени за детайли по В5 за под 10 лв :) :) :)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 26 яну 2007 21:00

има логика детайлите за новите коли да са по евтини, иначе в Юнитрейд цените са отвъд всякаква логика :)

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 22:07

Wong Fei Hung написа:има логика детайлите за новите коли да са по евтини, иначе в Юнитрейд цените са отвъд всякаква логика :)

това имам предвид и аз по горе!!! не може за едно малко външно ляво огледалце да искат 130 лв???? аз за тези пари си взех огледало дето едвам го събрах на стената за която беше предвидено ! :)(както и да е )
и едно предно стъкло за автомобил(може и да не е оригинално - но качествата му ще се разберат едва когато се счупи!) по фирмите за подобни услуги до колкото знам е от порядъка на 150 - 200 лв и като се сравни с размерите на това огледалце 10 на 15 см. ами ???? странно е ! /? кое му струва тези пари ? ? ?

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Съб 27 яну 2007 0:26

kristian112 написа:...ами ???? странно е ! /? кое му струва тези пари ? ? ?

И аз се чудя, но фирмите за джамци не правят асферични огедала и не ги залепват за пластмаски, който се закрепват за тялото на огледалото, а само режат и лепят на мястото на старото. Ако някой търси къде да си прави огледала в София има много добра фирма на ул. Козлодуй м/у Ботев и Мария Луиза, по-близко до Ботев, даже ако се наложи ги правят огледалата сини, поне на един познат на Аудито му беше синьо здравото, та и новото му го направиха така, но не асферично, за съжаление.

Върни се в “Passat”