искам да пусна нова тема за проблема който имам с колата си. От днес забелязах следното нещо: колата има нестабилни обороти на място като падат под 800 и се връщат обратно( 750 - 800). Това обаче го забелязах по скоро на временният разход на бордовия компютър като там бях свикнал да виждам показания на празен ход 1 литър на час( колата е с газов инжекцион ). Сега обаче показанията са други: 1,3 литра на час и се качват до 1,4 литра на час като това се увеличава и намалява с варирането на оборотите. Та въпросът ми е дали някой е закъсвал с такъв проблем и ако да, как го е решил? Имам някакви съмнения че проблема може да е в дросел клапата( четох някъде в форума че правела такива мизерии и след това се оправяло само) или че може и да стъпковото моторче. Не съм много сигурен че е последното , но всичко може да е . Иначе колата в режим на движение всичко си и е ок. Няма загуба на мощност . Ускорява се както и преди да забележа проблема , а и разхода не се е променил( все пак на газ няма как да се засича много точно - всяка газ станция зарежда различна газ и с различно съотношение пропан-бутан). Не съм се интересувал колко трябва да показва на компютъра на празен ход , но факт че като пусна климатика нещата се променят до 1,5 - 1,6 . Не изключвам разбира се, да е и някой маркуч или вакум , и от там да идват неволите .Ще съм много благодарен ако дадете своите мнения и имате опит с решаването на такъв тип проблеми.