Бензинова помпа-варианти

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Бензинова помпа-варианти

Мнениеот KrasimirN » Пон 05 фев 2007 19:11

Колеги,тъй като от година и половина ми е изгоряла бензиновата помпа,постоянно следя за такива теми,а като цяло информацията е доста разпокъсана.Аз досега по магазините съм се сблъсквал с 4 вида такива помпи.Предлагам всеки ,който се е сблъсквал с някоя от тези помпи да даде мнение,а след това информацията да се обобщи и да се направи темата важна.
1.Бензинова помпа от магазини "Ауто плюс"-/помпа на Бош,но не съм сигурен/-340 лв.
2.Така наречените "китайски помпи" -110 лв.
3.Италианска помпа-"Meat&doria"-88 лв.
4.Днес ми се случи...казаха ми оригинална/не на Бош/ с гаранция ако колата е само на бензин - 238 лв.

batsande
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот batsande » Пон 05 фев 2007 20:12

Meat&doria е твоята помпа ако наистина е такава

Потребителски аватар
orgasmatron
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Контакти:

Re: Бензинова помпа-варианти

Мнениеот orgasmatron » Пон 05 фев 2007 22:12

KrasimirN написа:...
4.Днес ми се случи...казаха ми оригинална/не на Бош/ с гаранция ако колата е само на бензин - 238 лв.

предполагам е VDO също се използват при първоначално вграждане, аз в момента съм с такава, предишния собственик беше сложил едно злобно менте JPGroup което не успя да изкара и една година

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Пон 05 фев 2007 22:50

Аз си взех от Ауто+ но марка не помня беше 200лв с отстъпката и засега 2 години няма проблем дано и да няма.Гледам да не оставам с под половин резервоар бензин!Става въпрос за Г3 1.8 ABS!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 06 фев 2007 0:27

slavi tsvetkov написа:Гледам да не оставам с под половин резервоар бензин!

Това има ли някакво значение, защото аз от както карам на газ стрелката рядко се вдига по нагоре от червената зона.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Вто 06 фев 2007 8:14

Winner25 написа:

Това има ли някакво значение, защото аз от както карам на газ стрелката рядко се вдига по нагоре от червената зона.

Има значение защото бензина охлажда помпата (ако тя работи постоянно т.е и когато двигателят работи на газ).
В горния край на червения сектор са точно 15 л. За по сигурно аз се стремя да не падам под 20 л.
Друг е въпроса какво се случва с тази течност затворена на тъмно и "подгрявана" в продължение на N-месеца. И това което остава дали може да се нарече бензин и дали остава здраво гумено изделие вътре в резервоара вследствие на тази фракция:wink:

Потребителски аватар
KrasimirN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KrasimirN » Вто 06 фев 2007 9:46

batsande написа:Meat&doria е твоята помпа ако наистина е такава

Разгледах кутията,вътре има упътване на италиански/не,че е доказателство :-) / ,но ме притеснява ниската цена.Та тя е по-ниска дори от китайските...
А за количеството бензин в резервоара-за оптимално охлаждане минимума е около 20л.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 06 фев 2007 13:32

Здравей колега KrasimirN.
Аз смятам, че италианска помпа е добро решение. С такава съм от над 3 години и съм доволен. Не си спомням само марката, но помня, че тогава я взех за ок 120 лв.

Winner25 написа:

В случай, че не са ви поставили реле, което да изключва бенз. помпа при работа на двиг. на газ е добре(по думите на хората, които ми поставиха АГУ-то) да има ок 8 л. бензин в резервоара. Това е поради причините описани от колегите тук, а и в други теми от "Автогазови уредби". Аз лично гледам да поддържам нивото на ок 10 л. и да гася и съответно и да запаляна бензин, като през зимата не пропускам да покарам някои дни само на бензин. През лятото на ок 400 км. на газ изминавам по 50-на на бензин.

:да:

Върни се в “Passat”