Б5 ADR смяна на гарнитура на капака на клапаните
Б5 ADR смяна на гарнитура на капака на клапаните
Колеги,има ли нещо по-спецефично при смяна на гарнитура на капака на клапаните на пасат- двигател adr 125hp.Ако може да ми напишете последователността на действията.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
Re: смяна на гарнитура на капака на клапаните ADR
отваряш капака, махаш изгорялата гарнитура като внимаваш сигурно ще се начупи, после почистваш хубаво капака и под него всичко, има нагар 100% може с обезмаслител или бензин и внимаваш да не надереш алуминия защото после ще имаш теч. поразгледай хубаво какви гарнитури се предлагат като качество защото аз моята за 18лв я бях взел уж мноооооого хубава (ГУМЕНА) и пак течеше... не ми се слага силикон инак ще спре... няма нищо сложно, а и като завиваш болтовете много внимавай! затягай докато сам спре-опре ли главата до долу съвсем леко обери, но не стягай повече ще го скъсаш и това изпитах, нищо страшно после се вади с отверка, но да не стигаш до там. Успех
Мерси колега,мисля,че трябва да се свали и бобината,лесно ли се сваля?
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
не знам защо трябва да сваляш бобина, но да лесно е - махаш кабела който идва от делкото, отвиваш болтчетата, но да знаеш гайките ще паднат отзаде трябва да махаш кората около чистачките и това е после пак сложи кабела за масата и завий всичко.ако има още нещо което се чудиш питай, глава не боли от това :)
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Така и така ще отваряш. Погледни си и повдигачите и гумичките. Поне да го направиш от веднъж.