Здравейте колеги,
Имам следния проблем. Парното не духа достатъчно топло. Дори при загряла кола няма достатъчно топлина. Въздушната струя е силна, но температурата не е достатъчно висока. Не се усеща добре топлината. Трябва да мине много време за да стане топло в купето. Пасата е комби, т.е. има по-голям обем за загряване, но не знам нормално ли е? Понеже го имам отскоро не знам дали така трябва да е или не, просто ми е първа зима с него. Иначе има си охладителна течност, колата си загрява до нормални температури. Може ли някой да даде съвет, или е нормален този факт?
Благодаря предварително!
mod edit: vaskoto1
не работи добре парното
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здарвейте на всички и за моного години! Здраве, живот и малко дертове с колите!!!
А сега по темата. Имах подобен проблем. Оказа се следното. На входа на радиаторчето за парното има термостатен клапан, който праи байпас при достигане на по-високи температури на мотора. Намира се в коша на мотора, точно преди входа на маркучите в купето. При мене беше заседнал и не достигаше достатъчно течност до радиаторчето. Просто го премахнах и на негово място сложих парче тръба. Сега работи перфектно. Виж как е при тебе и успех.
А сега по темата. Имах подобен проблем. Оказа се следното. На входа на радиаторчето за парното има термостатен клапан, който праи байпас при достигане на по-високи температури на мотора. Намира се в коша на мотора, точно преди входа на маркучите в купето. При мене беше заседнал и не достигаше достатъчно течност до радиаторчето. Просто го премахнах и на негово място сложих парче тръба. Сега работи перфектно. Виж как е при тебе и успех.
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
kaloyan22 написа:Бобчо тази снимка от къде е? Съмнява ме само дунапрен да спира топлия въздух?
От сайта на един луд фен на Corrado - японец
http://www.oichan.org
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
bobcho написа:vladtod написа:Kво щв рече тва с дунапрена и с какво пречи за топлината
Ето това:
Дунапрена изгаря и клапата става с дупки, и пропуска топлината ( не може да я насочва там където трябва )
На мен това по-скоро ми прилича на кутията за филтъра на купето под дясната чистачка-там има такава безмислена клапа с дупки и дунапрен