Б4 какво са това ?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Б4 какво са това ?
Привет.Много ми е интересно каква роля изпълняват тези неща.Б4 АФН '96 1.9 ТДИ.
- Прикачени файлове
Последна промяна от nebeto на Пон 22 апр 2013 20:32, променено общо 1 път.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Б4 какво са това ?
Първото според мен е дачтик за светлина но не помня точно за какво точно служеше, за второто грам идея нямам
, а третото мисля, че е датчик за температурата на климатроника, ако греша нека колегите ме поправят... 

- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Втората снимка е на пиропатрона/не знам това ли е точното му име/за предните колани.Трябва да има и за другия колан. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Второто прилича на пиропатрон за натягане на колана при ПТП,това дето мяза на маркуч е стоманено въже.
Пак ме изпревариха
Пак ме изпревариха

Освен това, за второто, трябва да имаш, обикновено под барчето, цяла система, която управлява задействането на пиропатроните на коланите.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Здравей колега!
На първата снимка е датчика за слънчевото греене,на втората си нямам идея,на третата снимка е отново датчик за климатроника.Това е вентилаторче,което вкарва въздух и се измерва каква е температурата.
Предполагам знаеш,че климатроника да работи коректно взема показания от няколко датчика.
Е този е един от всички.
На първата снимка е датчика за слънчевото греене,на втората си нямам идея,на третата снимка е отново датчик за климатроника.Това е вентилаторче,което вкарва въздух и се измерва каква е температурата.
Предполагам знаеш,че климатроника да работи коректно взема показания от няколко датчика.
Е този е един от всички.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
Zdravko Zankov написа:Здравей колега!
На първата снимка е датчика за слънчевото греене,
какво да разбирам под това,колата няма модул за автоматични фарове или подобно,че като се стъмни да се включи нещо (може да е развалено или аз да не знам).
Докато съм почнал да питам и докато сте се постоплили да отговаряте-още малко да питам.
Този пиропатрон при какви условия се задейства (само при челен удар с над определена скорост както въздушните възглавници или тука се задейства и при страничен удар).
Къде се намира датчика за отварянето на въздушните възглавници.
От неизправен пиропатрон може ли да свети Airbag'a?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
nebeto написа:Zdravko Zankov написа:Здравей колега!
На първата снимка е датчика за слънчевото греене,
Това също е датчик за климатроника.Пробвай при едни и същи градуси,зададени на дисплея да паркираш колата на слънце и след това на сянка.
При коректно работещ климатроник ще усетиш промяна в работата му.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
nebeto написа:какво да разбирам под това,колата няма модул за автоматични фарове или подобно,че като се стъмни да се включи нещо (може да е развалено или аз да не знам).
Докато съм почнал да питам и докато сте се постоплили да отговаряте-още малко да питам.
Този пиропатрон при какви условия се задейства (само при челен удар с над определена скорост както въздушните възглавници или тука се задейства и при страничен удар).
Къде се намира датчика за отварянето на въздушните възглавници.
От неизправен пиропатрон може ли да свети Airbag'a?
По ред на номерата:
Този датчик за осветеност е САМО за климатроника да следи за изпотяване на стъклото и слънчева осветеност.
Пиро патрона е чисто механичен сработва на Х G или иначе казано над определено ускорение и определени N.
Контролера за беговете се намира на тунела точно под радиаторчето на парното на една планка здраво закрепен за купето. И той работи на същият принцип като пиро патрона.
На твоя автомобил от не изправен пиро патрон НЕ може да светне лампата за Airbag.