здравейте. вчера както си карах колата -PASSAT 1.8 бензин и лампата
на маслото започна да мига . проверих маслото-всичко беше наред
продължих и забелязах следното: лампата мига когато оборотите паднат под 2500 на висока предавка като подам газ и спира да мига
какво може да е това ?
лампата на маслото мига без причина
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Ако датчика е читав това означава, че налягането на маслото е ниско, което води до влошено мазане, особено в по-високите части(разпределителен вал).Трябва пъво да отидеш и да ти измерят налягането какво е в действителност и дали датчика не лъже.Ако налягането е ниско ще се наложи ремонт.....може проблема да е в маслената помпа(износени зъби) или пък биелните лагери да са заминали
Имам един приятел с поло, на когото така постоянно му свети лампата и му виках да отиде на сервиз, че може да му отиде моторчето, той я носил на сервиз и се оказало, че датчика е заминал....отърва кожата, дано и ти да я отървеш
Виж тази тема, нищо че става въпрос за Поло:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=693&postdays=0&postorder=asc&start=0

Виж тази тема, нищо че става въпрос за Поло:
http://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=693&postdays=0&postorder=asc&start=0
- niki_vw
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Загуба на налягане може да настъпи:
1. маслена помпа
2. лагери на паразитния вал(дето върти делкото)
3. биелни лагери
Започни обаче с замерване на налягането както ти писа Новобранеца, да не те базика някакъв датчик. Ако не е датчик ЛОШО както съм ти написал последователността е най безболезнена започни от помпата че е най евтина и лесно се сваля, в сравнение с двата вида лагери
1. маслена помпа
2. лагери на паразитния вал(дето върти делкото)
3. биелни лагери
Започни обаче с замерване на налягането както ти писа Новобранеца, да не те базика някакъв датчик. Ако не е датчик ЛОШО както съм ти написал последователността е най безболезнена започни от помпата че е най евтина и лесно се сваля, в сравнение с двата вида лагери