Здравейте на всички колеги ! Искам да попитам при този модел Пасат,има ли възможност за смяна само на лагерите на предните колела или се сменят целите главини ? И колко скъпо начинание е това ?
П.с. модела на двигателя е АФН ,ако има значение.
Пасат Б5 въпрос за главини на предните колела
- viktoris
- Автомобил: Passat 98 AFN Galaxy AHU 97
- Двигател:
Re: Въпрос за главини на предните колела Пасат Б5
E сменя се лагера ,как....
За колко е скъпо е относително,да каже някой колко му е струвало в сервиз...аз си купувам лагера ,свлям шенкела и го нося някъде дето има преса да ми го сменят за 5- 10 лв и после обратно...
Лагера не си спомням колко струваше но гледай да е FAG
За колко е скъпо е относително,да каже някой колко му е струвало в сервиз...аз си купувам лагера ,свлям шенкела и го нося някъде дето има преса да ми го сменят за 5- 10 лв и после обратно...
Лагера не си спомням колко струваше но гледай да е FAG
-
- Автомобил: passat 1.9 TDI
- Двигател:
Мерси за информацията и бързия отговор колега !Тука някакъв майстор ми разправя,че не се сменял само лагера,масова практика било цялата главина да се смени,лагера не можел !

П.с. Аман от алчни хора дето гледат да ти вземат парите,жалко,защото наистина ги разбира нещата и ги оправя,нооо много долно постъпва.

П.с. Аман от алчни хора дето гледат да ти вземат парите,жалко,защото наистина ги разбира нещата и ги оправя,нооо много долно постъпва.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Хубавите лагери са около 100-на лв. Кучешките около 50-на лв 

-
- Двигател:
Супер,мерси за бързите и изчерпателни отговори , знаех си,че първо тук трябваше да попитам и не съжалявам. Поздрави на всички и много безаварийни километри !
П.с. И дано не попадате на много такива майстори като този въпросния лъжец !
П.с. И дано не попадате на много такива майстори като този въпросния лъжец !
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Може и да не е знаел. Задните на пасата са както ти е казал. За предните не знам, но мисля, че се сменят.
А за него е по-добре да смени само лагер, защото ще ти вземе повече пари за работа, отколкото ако смени направо главината.
А за него е по-добре да смени само лагер, защото ще ти вземе повече пари за работа, отколкото ако смени направо главината.
-
- Двигател:
А колко пари е една главина и не става ли по - бързо отколкото смяна на лагер ?!?
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б5 въпрос за главини на предните колела
Понятията не са точно така :)
Главина се нарича, нещото, което е набито вътре в лагера. Лагера пък е набит в шенкела (за предните иде реч). Когато шенкела,лагера и главината са едно неразглобяемо цяло,както е отзад на В5 и 5.5 (ако не е синхро или 4 Motion) ,тогава се казва "лагер-главина"
Та по въпроса - отпред се сменя само лагера, за целта трябва да се свали шенкела,да се избие главината от лагера, да се избие лагера от шенкела и после по обратния ред да се монтира новия лагер. Съответно другия вариант за смяна е да се вземе цял шенкел 2-ра употреба с все лагера и шенкела и т.н. и да се монтира той,на мястото на другия лагер...ама това е все едно да си сложиш ангренажен ремък 2-ра употреба и да се надяваш да изкара
Ето и една картинка за отпред :
12 - шенкел
45 - комплекта лагер
18 - главина
И една картинка за отзад :
Главина се нарича, нещото, което е набито вътре в лагера. Лагера пък е набит в шенкела (за предните иде реч). Когато шенкела,лагера и главината са едно неразглобяемо цяло,както е отзад на В5 и 5.5 (ако не е синхро или 4 Motion) ,тогава се казва "лагер-главина"
Та по въпроса - отпред се сменя само лагера, за целта трябва да се свали шенкела,да се избие главината от лагера, да се избие лагера от шенкела и после по обратния ред да се монтира новия лагер. Съответно другия вариант за смяна е да се вземе цял шенкел 2-ра употреба с все лагера и шенкела и т.н. и да се монтира той,на мястото на другия лагер...ама това е все едно да си сложиш ангренажен ремък 2-ра употреба и да се надяваш да изкара

Ето и една картинка за отпред :
12 - шенкел
45 - комплекта лагер
18 - главина
И една картинка за отзад :
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Ето как се сменя лагера обяснено със снимки.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само не си купувай лагер FAG добри са но в България има само ментета,и откак едва не се пребих заради такъв дето се пръсна при 120км/ч и 2 3 пъти сменям на едни моторчета 608RS по 6 лв.бр след месец работа при положение че китайчета по 1.2лв.карат шест месеца
вече никой не може да ме накара да си купя FAG.Аз залагам на TIMKEN и KOYO в краен случай SNR,по нисък клас са но засега нямат ментета(или не съм улучил
).

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А, те FAG-овете си бучат веднага след монтажа още като чисто нови от кутията. Общо взето да - SKF, Koyo, Timken, SNR...останалите не стават отдавна.