пасат Б3 91г. смяна на таблото с уредите
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат Б3 91г. смяна на таблото с уредите
Здравейте,колеги.Сигорно вече е имало такава тема,но ме заболяха очите от преглеждане,а не си намерих търсеното.Пасата ми е 1,8ми 91г.RPмотор,комби вариант.Незнам дали трябва друга информация эа моя "проблем".Таблото ми е VDO беэ оборотомер.Искам да го сменя с такова с оборотомер.Знам че без специалист няма да стане,но поне уреда мога да си сменя сам.Пробвах един Мотометер 89г.,синдикация за мигачи долу при сигналните лампи,и тази индикация светеше непрекъснато.Независимо дали съм пуснал мигачите или аварийните,или не.Има един уред с индикация за мигачи горе при километража както е при мен,той дали ще стане.МОЛЯ за съвет/информация.БЛАГОДАРЯ
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: смяна на таблото с уредите на пасат 91г.
Сменяш само уредите, махаш часовника и слагаш оборотомера на негово място 

Няма как да мести само единия уред.Взимаш цялото табло,което трябва да бъде с мигачи като твоите.Би трябвало да заработи всичко нормално,когато го сложиш.Може да не ти работи дисплея,но като подадеш маса на 5-ти пин (разгледай буксата отзад ,като я разглобиш има номер на пиновете) заработва!
Ако не работеше оборотомера пак имаше някаква врътня с пускането на кабел от датчика на Хол до таблото,но там вече търсачката ще ти помогне.Успех!

Ако не работеше оборотомера пак имаше някаква врътня с пускането на кабел от датчика на Хол до таблото,но там вече търсачката ще ти помогне.Успех!
- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
При мотометер става да се смени само оборотомера,при VDO не става,аз на моя му бях сложил табло от Б4 и си работеше,по скоро кажи какво ти е таблото мигачите два отделни ли са,със жило ли е скоростомера или не е?
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Оборотомера сигурно ще тръгне ако смени само него но вярно че няма да има часовник защото неговото е без дисплей 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: пасат Б3 91г. смяна на таблото с уредите
Щом е ВДО сменяш с ВДО.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
НЯМА значение VDO или Motometer има само значение кой вариант е със мигачите долу или със мигачите горе нищо повече.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Хубава новина,само дето има доста теми с разминаване на показанията на скоростомера при такава интервенция.Естествено не мога да ги намеря като доказателство когато ми трябват но ставаше дума за предавателно число написано под оста на стрелката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=385770 Благодаря на всички колеги за мненията!Мисля че, мнението на колегата Danny boy от Пловдив в посочената тема е това което търся.