Металната тръба която излиза от водната помпа и отива при маркуча за парното ИЗБИ Дали ще е проблем,ако я сменя с маркуч? Става въпрос за тръбата която е близо до двигателя Писна ми да давам пари за тая бънгия,само се троши,а аз наливам ли, наливам.... Ще ми се да издържи поне зимата
Последна промяна от ibm на Пет 20 сеп 2013 18:40, променено общо 1 път.
Аз бих я отрязал през дупката и ще я свържа отново с маркуч и две скоби. Ако е на сгъвка ще използвам крив маркуч. На вторични е пълно с всевъзможни маркучи от коли с всякакви сгъвки. Цял маркуч трудно ще го огънеш без да се пречупи, а и разклоненията ще ти усложнят живота. Аз се чудя защо моите тръбички не се прецакват, често карам с чешмяна вода, нито на предишния нито на сегашния голф съм имал такива проблеми, общо над 100 000км с вода на 25 годишни кочини. Може би си карък и попадаш все на най-изгнилите тръбички. Ако ми се наложи да си купувам такава тръбичка ще отрежа 5 - 10мм от края и и по среза ще си направя изводи колко е изгнила.
Чудя се,ако я сваля и я занеса на работа да я залепя със сребърен припои дали ще има смисъл? Но ми се вижда доста изгнила,направо с ръка свалям ръждата и избива
Значи я хвърляй, кърпенето е безполезно. Пробвай да си купиш друга може да имаш повече късмет. Май може да не е от пасат, тръбичката на голф2 1,6 или 1,8 май е същата.
Такива тръби се намират лесно от автоморга, защото са еднакви за голфове и пасати (1,6 и 1,8). Ами аз какво да кажа като моят двигател HK 1,3 се е произвеждал до 85 година и ако ми се наложи да търся тръба за него, едва ли ще намеря.
Май доста кабелчета съм прецакал,щото и температурата на водата не ми показва..Тия дни ще заничам да видя То няма начин да не се скъса някоя жичка,местоположението на тръбата е на много кофти място ,а и аз съм си нервак и сецам като откачен
Кочината запали,обаче,не ми показва температурата на водата,явно съм скъсал някое кабелче,абе висят 1,2 кабелчета,до двигателя но не знам кое от къде е---това за маслото дето се завива но болчето от дясно на двигателя го вързах,обаче от шлауха излиза още едно кабелче,баси....също така ми и от горе...абе ще тря да снимам Въпроса ми е ,колко кабелчета са маса към двигателя? Нямам климатици,серво и други такива екстри