Мога да споделя за двата ми пасат-а.
Единия го имам от 4 години, над 100 000км има при мен само.Километража е механичен с жило.Досега проблеми с него не съм имал.Това за люшкането на стрелката се получава сега при мен точно на 50км/ч ама е леко забележимо.Причиних си го сам понеже никак не жаля колата и редовно карам над 160км/ч. От както "напълних" километража (до 220км/ч) и го държах така 10-тина минути, се получи този проблем...ама не мисля,че е фатален.
Другия Пасат е В4 с дигитален километраж - имам го от 1 година (почти 20 000км) - никакъв проблем нито с цифрите, нито с показанието, нито с датчика.Работи си перфектно.
С две думи - абсолютно никакъв проблем няма с километража,пък и едно табло за такъв Пасат е 40лв 2-ра ръка...а и километражите могат да се оправят...
За сметка на това трябва да обърнеш сериозно внимание на доста други проблемни възли при В4 - ел. стъклата, задните спирачки (без значение дискове или барабани, трябва да се погледнат, не е като да си нямат проблеми), ABS ако има и ако е Teves mk4 най-вече, задната чистачка ако е комби (обикновено не работи). Останалото са редовните им проблеми, за тях има доста изписано и можеш да си прочетеш (нищо фрапиращо като цени няма).