Пасат Б4 - Дигитален километраж - проблемен ли е?

Техническа и сервизна информация за Passat
pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б4 - Дигитален километраж - проблемен ли е?

Мнениеот pasatorrr » Пет 20 сеп 2013 11:30

Здравейте колеги!Реших да си сменя Пасата и в момента съм се спрял на Пасат Б4
Харесах си един Пасат,но ми направи впечатление,че километража му е дигитален-ето за това говоря
Изображение
От многото разглеждани автомобили,само този е с такъв километраж.Не съм запознат и затова моля за някаква информация-какъв е тоя километраж,с жило ли е или с датчик и дава ли някакви дефекти.Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Километраж на Пасат Б4

Мнениеот vpetrovbg » Пет 20 сеп 2013 13:52

Здравей! Предполагам, че този автомобил е с MFA. Килметражът отчита по електрически път, ако така е правилна да се каже :redface , т.е. не е с жило. Проблемите можеш да видиш при Голф 3/Венто - "наръфани" или избледняващи цифри...

pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatorrr » Пет 20 сеп 2013 13:57

vpetrovbg написа:Здравей! Предполагам, че този автомобил е с MFA. Килметражът отчита по електрически път, ако така е правилна да се каже :redface , т.е. не е с жило. Проблемите можеш да видиш при Голф 3/Венто - "наръфани" или избледняващи цифри...

Благодаря колега!Това за избледняващите цифри го разбрах,но ме притеснява дали отчитането по електрически път както го назова създава някакви проблеми и дали километраж с жило е за предпочитане пред този.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Пет 20 сеп 2013 14:47

pasatorrr написа:Благодаря колега!Това за избледняващите цифри го разбрах,но ме притеснява дали отчитането по електрически път както го назова създава някакви проблеми и дали километраж с жило е за предпочитане пред този.

Здравей pasatorrr, опцията дали километража ще е с жило или с датчика е доста козметична на фона на други "болежки" които могат да се появят при покупката на колата. За дигиталния не мога да ти кажа нищо от личен опит, но тези километражи които са с жилото дефекта им е следният - като "изпъниш" колата с 130 км/ч и след това един два дена при градско каране с 50 км/ч примерно, стрелката се люшка между 40-60 км/ч. От друга страна хубавото после е, че всеки те пита - Абе що така ти играе стрелката??? :aaaa010 ...получава се тема за разговор. :icon_lol

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пет 20 сеп 2013 14:51

Моята е с такъв километраж. Карам я 5-та година. Не съм имал проблеми. Не е с жило, електрически е.

pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatorrr » Пет 20 сеп 2013 16:00

bachest написа:
pasatorrr написа:Благодаря колега!Това за избледняващите цифри го разбрах,но ме притеснява дали отчитането по електрически път както го назова създава някакви проблеми и дали километраж с жило е за предпочитане пред този.

Здравей pasatorrr, опцията дали километража ще е с жило или с датчика е доста козметична на фона на други "болежки" които могат да се появят при покупката на колата. За дигиталния не мога да ти кажа нищо от личен опит, но тези километражи които са с жилото дефекта им е следният - като "изпъниш" колата с 130 км/ч и след това един два дена при градско каране с 50 км/ч стрелката се люшка между 40-60 км/ч. От друга страна хубавото после е, че всеки те пита - Абе що така ти играе стрелката??? :aaaa010 ...получава се тема за разговор. :icon_lol

Е,аз карах Пасат Б3 7 години и доскоро си го карах колега и се е случвало особенно лятото като ходя за риба извън Варна да го изпъвам със 150-160 км/ч макар и за кратко време,но не съм забелязал проблеми със стрелката на километража :icon_lol но тия електрическите не са ми ясни и затова пуснах тема тук,да не би случайно да им е "болно място"

Потребителски аватар
Matrixa
Автомобил: VW Passat GT
Двигател: PG 1991 G60 Turbo
Контакти:

Мнениеот Matrixa » Пет 20 сеп 2013 18:42

Не е болно място, моята B3 си е с такъв пак с MFA и няма проблеми. Единствено кабела от датчика ми се беше изпекъл и се наложи да го подменяв един участък, но това е защото при мен ми се пада близо до генерацията, при нормалните коли не е толкова близо. :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 20 сеп 2013 21:41

Това за люшкането на стрелката колега не го казвай,като масов проблем.Аз също съм с механиен и за 8 години не съм го свалял на шега,даже не знам как се вади...

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 23 сеп 2013 14:26

Iezekil написа:Това за люшкането на стрелката колега не го казвай,като масов проблем...

Определено не е редно да се приема за масов недостатък, защото и аз мога да дам личен над 10 г. пример точно за обратното. Жилото и старото ми механ. табло вече са монтирани на други автомобили на колеги от форума и нямат оплаквания с отчитанито на скоростта.
От около година съм с табло МФА, т.е. с дигитален дисплей и нямам оплаквания.
От снимката в първият пост виждам, че няма МФА(дисплеят в ляво е малък), а само дигитално отчитане на км.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Re: Пасат Б4 - Дигитален километраж - проблемен ли е?

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 23 сеп 2013 14:54

Аз го играх това хоро с падащата от 60 на 0км стрелка на килметража и неотчитане на килметрите на дисплея- нов ОЕМ датчик + тръбичката, за да тръгне километража. Към 90 лв беше всичко с отстъпките от Порше.

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Пон 23 сеп 2013 15:15

Няма жило, не дава дефекти. Цифрите не са "наръфани" и не избледняват - това се случва на по-новите гадни FIS дисплеи - този не е от тях.
Карам го 6 години и 150 000 км.
Много по-добре изглежда от архаичния, механичен с въртящите се цифри.
На стярия ми Голф 2 жилото пищеше като стане много студено и стрелката подскачаше.
Успех.

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Пон 23 сеп 2013 15:33

Явно е 50:50, при мен колата беше купувана от Юнитрейд нова, гледана много, но датчика се скапа.
Смених го и други проблеми не е имало.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 23 сеп 2013 22:15

Мога да споделя за двата ми пасат-а.
Единия го имам от 4 години, над 100 000км има при мен само.Километража е механичен с жило.Досега проблеми с него не съм имал.Това за люшкането на стрелката се получава сега при мен точно на 50км/ч ама е леко забележимо.Причиних си го сам понеже никак не жаля колата и редовно карам над 160км/ч. От както "напълних" километража (до 220км/ч) и го държах така 10-тина минути, се получи този проблем...ама не мисля,че е фатален.
Другия Пасат е В4 с дигитален километраж - имам го от 1 година (почти 20 000км) - никакъв проблем нито с цифрите, нито с показанието, нито с датчика.Работи си перфектно.
С две думи - абсолютно никакъв проблем няма с километража,пък и едно табло за такъв Пасат е 40лв 2-ра ръка...а и километражите могат да се оправят...
За сметка на това трябва да обърнеш сериозно внимание на доста други проблемни възли при В4 - ел. стъклата, задните спирачки (без значение дискове или барабани, трябва да се погледнат, не е като да си нямат проблеми), ABS ако има и ако е Teves mk4 най-вече, задната чистачка ако е комби (обикновено не работи). Останалото са редовните им проблеми, за тях има доста изписано и можеш да си прочетеш (нищо фрапиращо като цени няма).
:beer

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Нед 13 окт 2013 22:22

Да извинявам се, наистина това с километража не е сред масовите проблеми по пасата. :redface

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 13 окт 2013 22:45

Имах Пасат ТДи с такъв километраж и имах проблем. Стрелките отказаха, другите неща работеха. Това табло е само края на 95г и 96та, така, че не си мислете, че се намира лесно. Няма човек, който да е оправил проблема, гори някакъв чип в таблото и спасението е намирането на друго. Осем месеца карах с едно бензиново табло на заем докато си намерих случайно табло за ТДИ и то оригинално сиво и то с МФА барабар с ръчките и темпомата. Друг път никъде не съм виждал табло със сиви циферблати с МФа червени стрелки за ТДИ
Таблата са Мотометер или ВДО. Бензиновите са три вида заради мощността да двигателя
Та са ми правили впечатление темите и обявите за табла във форума и за 4-5 години не са търсили повече от 7-8 човека такива табла. Така, че проблема не е масов

Върни се в “Passat”