Пасат Б5.5 проблем с тресене странични огледала
Пасат Б5.5 проблем с тресене странични огледала
Колеги,проблемът е от скоро. Не целите огледала,а само самите огледала вътре,започват да се клатят при по голяма скорост(след 100) Сигурен съм че преди не беше така. Мисля си че някой мияч на автомивка може да се е престарал ама не знам.... Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как мога да го отстрня,защото със сигурност не е приятно... Опитах на ръка да ги понаместя,ако нещо са откачени.но не помогна...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Проблем с тресене странични огледала на Пасат Б5.5
Щипките към плоскостта , около която се въртят ляво -дясно, нагоре -надолу. Натсини в центъра трябва да се чуе прищракване. А може някоя вече да е счупена и огледалата да не се захващат здраво. Свали корубите и огледай. Ако трябва лепи.
kris11 написа:Щипките към плоскостта , около която се въртят ляво -дясно, нагоре -надолу. Натсини в центъра трябва да се чуе прищракване. А може някоя вече да е счупена и огледалата да не се захващат здраво. Свали корубите и огледай. Ако трябва лепи.
Колега,благодаря много за коментара. Ще пробвам утре. Страннотое,че всичко си беше Ок. И сякаш изведнйж сдадоха багажа... Затова и подозирам "осърден мияч" на автомивка...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ами старост - нерадост .Пластмасата старее, особено при високи температури и слънце. Едно натсикане може да доведе до спукване, сцепване. Колкото са по-нови набори автомобилите - толкова пластмасата е по калпава / Изискване за % рециклиране на м-ли от бракуваните автоталиги/.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега!
Когато моето ляво огледало на B5 започна да се тресе при по-големи скорости и аз си мислех че е от щипките на основата .Уви успях да го разбера какво му е малко преди да падне и да стане на сол.Просто се беше отлепило от основата , на щипките нищо им нямаше.Последва залепяне и сега и със 200 км не мърда.
Когато моето ляво огледало на B5 започна да се тресе при по-големи скорости и аз си мислех че е от щипките на основата .Уви успях да го разбера какво му е малко преди да падне и да стане на сол.Просто се беше отлепило от основата , на щипките нищо им нямаше.Последва залепяне и сега и със 200 км не мърда.
Това със натискането в центъра не помогна... пак си се тресат... Как се сялаят,за да видя дали не искат лепене??
- joro^
- Автомобил:
- Двигател:
Прибираш максимално навътре огледалото подпъхваш два три пръста и дърпаш.
- Комшията
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател:
Преди няколко дни лявото огледало на пасата почна да вибрира при ниски скорости.Дали може да е от пружините и как да го сваля ако иска смяна нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Същите симптоми и при мен
оказа се, че стъклото на огледалото почти се е отлепило от пластмасовата основа аха да падне :)
Сваляне - хубав и здрав термо-силикон и готово !
Направих и двете огледала така, че и другото почти беше тръгнало да пада !
оказа се, че стъклото на огледалото почти се е отлепило от пластмасовата основа аха да падне :)
Сваляне - хубав и здрав термо-силикон и готово !
Направих и двете огледала така, че и другото почти беше тръгнало да пада !
- Комшията
- Двигател:
Някакви снимки точно как се сваля?
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
JuStan написа:...
Същата работа при мен. Лекува се по същия начин и гледай силикона да издържа и на отрицателни температури.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Комшията написа:Някакви снимки точно как се сваля?
елементарно е
можеш първо с пръсти да опиташ да доотлепиш и свалиш стъклото от пластмасовата основа, или както аз моите ги свалих (стъклото и основата заедно ) с макетен нож или нещо тънко широко и здраво - пъхаш го внимателно м/у огледалото и пластмасовият капак и пробваш с лек натиск къде освобождават щипките - с другата ръка пазиш да не падне стъклото на земята.
Лесно е само трябва малко да се внимава.
п.с
вместо силикон може да се ползва и някое лепило тил хелметекс или на хенкел има едни такива в големи жълти туби - момент нещо си :)
гледай на опаковката да пише широки температурни граници за издръжливост да не се разлепи пак от студ или жега :)
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Re: Пасат Б5.5 проблем с тресене странични огледала
Отделно не трябва да е агресивно, че да не разяде покритието, което много ме съмнява, че ще стане, но... Също така и да е гъвкаво, за да поема температурните разлики както колегата по-горе каза.
- Комшията
- Двигател:
Колеги не знам как сте ги сваляли тези огледала но при мен не ще изпаднах хептен в неведение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Комшията написа:Колеги не знам как сте ги сваляли тези огледала но при мен не ще изпаднах хептен в неведение.
Ето ти клипче как се прави, но внимавай да не мигнеш , че е адски бързо :)