Здравейте колеги!Четох доста теми във форума свързани с лагер тампоните на предните амортисьори на Пасат Б3,Б4,но за това което искам да се допитам до вас,така и не открих.Та въпроса ми е:
Може ли макферсоните на Пасат Б4 да се монтират с лагер тампони за Пасат Б3?
Тампон на макферсон за Пасат Б4
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
Re: Тампон на макферсон ба Пасат Б4
Категорично НЕ !
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ако въпроса е дали можеш да се монтират тампони с пресован лагер, като тези за Б3 на Б4, то правилният отговор е може, но ако сложиш и чинийката(основата, намираща се под тампона), която е от Б3. Тази която се нахлузва на амортисьора и след нея тампона с лагера.
- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
да и трябва да смени пружините също :)
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Тампон на макферсон за Пасат Б4
pasatorrr написа:
Първите Б4 са с големия тампон като Б3,от тази гледна точка-може.След средата на 94 се минава на малкия,там както са отбелязали колегите се сменя и пружина,за да не хлопа чашката.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:pasatorrr написа:
Първите Б4 са с големия тампон като Б3,от тази гледна точка-може.След средата на 94 се минава на малкия,там както са отбелязали колегите се сменя и пружина,за да не хлопа чашката.
Ами при мен май е първият вариант,защото Пасата ми е 05.1994г
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Ами при мен май е първият вариант,защото Пасата ми е 05.1994г
Едва ли.
Все пак възможно е да има компилации (или някой собственик да е правил размяна на части) между двата модела, в преходният период 92-93 г.
Моят Б4 е произведен в края на 93 г. и е с малкият тампон, с отделящ се лагер(така дойде от Германия). Пробвал съм пружини от дизелов Б3(по спомен от началото на 92 г.) с надежда малко да повдина предницата по този начин и си станаха точно без да съм сменял чашката/чинийката м/у тампона и пружината. А и според Етка няма разлика няма разлика м/у пружините на Б3 и Б4, освен в твърдостта.
"Каталожните номера са еднакви разликата е само в последната буква и в цветовата маркировка": http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=122742&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%913+%D0%914
- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
може аз съм я правил тази операция сменят се пружините чашките отгоре и си готов и честно да ти кажа откакто го направих това нещо се родих няма смяна на тампони през 10-15000 км и си заслужава пружини взех от морга заедно с чашките за 60лв даже и предницата се повдигна малко,проблеми никакви нямам вече 3г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mitacee написа:може аз съм я правил тази операция сменят се пружините чашките отгоре и си готов и честно да ти кажа откакто го направих това нещо се родих няма смяна на тампони през 10-15000 км и си заслужава пружини взех от морга заедно с чашките за 60лв даже и предницата се повдигна малко,проблеми никакви нямам вече 3г.
Ами аз наскоро си купих колата-Пасат Б4 комби и забелязах че съм си с тампони каквито трябва(тампон и лагер отделно) но предницата ми е доста висока и се чува едно тракане като мина през неравност и затова се чудя дали предният собственик не е сменял само пружини без да сменя чашките над пружината.Преди това 7 години карах Пасат Б4 и там ми е ясно всичко

- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
pasatorrr написа:mitacee написа:може аз съм я правил тази операция сменят се пружините чашките отгоре и си готов и честно да ти кажа откакто го направих това нещо се родих няма смяна на тампони през 10-15000 км и си заслужава пружини взех от морга заедно с чашките за 60лв даже и предницата се повдигна малко,проблеми никакви нямам вече 3г.
Ами аз наскоро си купих колата-Пасат Б4 комби и забелязах че съм си с тампони каквито трябва(тампон и лагер отделно) но предницата ми е доста висока и се чува едно тракане като мина през неравност и затова се чудя дали предният собственик не е сменял само пружини без да сменя чашките над пружината.Преди това 7 години карах Пасат Б4 и там ми е ясно всичко
няма как да стане да смени само чашките, последните намотки на пружините са различни по диаметър то затова се прави и тази операция да се сменя всичко иначе ако ставаха щеше да си смениш чашките и тампоните само и си готов
-
- Автомобил:
- Двигател:
mitacee написа:pasatorrr написа:mitacee написа:може аз съм я правил тази операция сменят се пружините чашките отгоре и си готов и честно да ти кажа откакто го направих това нещо се родих няма смяна на тампони през 10-15000 км и си заслужава пружини взех от морга заедно с чашките за 60лв даже и предницата се повдигна малко,проблеми никакви нямам вече 3г.
няма как да стане да смени само чашките, последните намотки на пружините са различни по диаметър то затова се прави и тази операция да се сменя всичко иначе ако ставаха щеше да си смениш чашките и тампоните само и си готов
Смених ги вече колега!Амортисьори Закс,лагери и тампони Билщайн!