Тампон на макферсон за Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Тампон на макферсон за Пасат Б4

Мнениеот pasatorrr » Чет 17 окт 2013 19:29

Здравейте колеги!Четох доста теми във форума свързани с лагер тампоните на предните амортисьори на Пасат Б3,Б4,но за това което искам да се допитам до вас,така и не открих.Та въпроса ми е:
Може ли макферсоните на Пасат Б4 да се монтират с лагер тампони за Пасат Б3?

Потребителски аватар
swir4o
Автомобил: VW Passat Variant Pacific
Двигател: 1.8 ADZ

Re: Тампон на макферсон ба Пасат Б4

Мнениеот swir4o » Чет 17 окт 2013 19:50

Категорично НЕ !

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 17 окт 2013 21:25

Ако въпроса е дали можеш да се монтират тампони с пресован лагер, като тези за Б3 на Б4, то правилният отговор е може, но ако сложиш и чинийката(основата, намираща се под тампона), която е от Б3. Тази която се нахлузва на амортисьора и след нея тампона с лагера.

Потребителски аватар
passat_for_life
Автомобил: Vw Passat B3 GT
Двигател: 9A 1992

Мнениеот passat_for_life » Пет 18 окт 2013 0:18

да и трябва да смени пружините също :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Тампон на макферсон за Пасат Б4

Мнениеот Iezekil » Пет 18 окт 2013 7:41

pasatorrr написа:

Първите Б4 са с големия тампон като Б3,от тази гледна точка-може.След средата на 94 се минава на малкия,там както са отбелязали колегите се сменя и пружина,за да не хлопа чашката.

pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatorrr » Пет 18 окт 2013 10:50

Iezekil написа:
pasatorrr написа:

Първите Б4 са с големия тампон като Б3,от тази гледна точка-може.След средата на 94 се минава на малкия,там както са отбелязали колегите се сменя и пружина,за да не хлопа чашката.

Ами при мен май е първият вариант,защото Пасата ми е 05.1994г

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 18 окт 2013 10:56

Ами при мен май е първият вариант,защото Пасата ми е 05.1994г

Едва ли.
Все пак възможно е да има компилации (или някой собственик да е правил размяна на части) между двата модела, в преходният период 92-93 г.
Моят Б4 е произведен в края на 93 г. и е с малкият тампон, с отделящ се лагер(така дойде от Германия). Пробвал съм пружини от дизелов Б3(по спомен от началото на 92 г.) с надежда малко да повдина предницата по този начин и си станаха точно без да съм сменял чашката/чинийката м/у тампона и пружината. А и според Етка няма разлика няма разлика м/у пружините на Б3 и Б4, освен в твърдостта.
"Каталожните номера са еднакви разликата е само в последната буква и в цветовата маркировка": http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=122742&hilit=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%913+%D0%914

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Съб 19 окт 2013 16:18

може аз съм я правил тази операция сменят се пружините чашките отгоре и си готов и честно да ти кажа откакто го направих това нещо се родих няма смяна на тампони през 10-15000 км и си заслужава пружини взех от морга заедно с чашките за 60лв даже и предницата се повдигна малко,проблеми никакви нямам вече 3г.

pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatorrr » Съб 19 окт 2013 17:03

mitacee написа:може аз съм я правил тази операция сменят се пружините чашките отгоре и си готов и честно да ти кажа откакто го направих това нещо се родих няма смяна на тампони през 10-15000 км и си заслужава пружини взех от морга заедно с чашките за 60лв даже и предницата се повдигна малко,проблеми никакви нямам вече 3г.

Ами аз наскоро си купих колата-Пасат Б4 комби и забелязах че съм си с тампони каквито трябва(тампон и лагер отделно) но предницата ми е доста висока и се чува едно тракане като мина през неравност и затова се чудя дали предният собственик не е сменял само пружини без да сменя чашките над пружината.Преди това 7 години карах Пасат Б4 и там ми е ясно всичко :biggrin

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Нед 27 окт 2013 10:08

pasatorrr написа:
mitacee написа:може аз съм я правил тази операция сменят се пружините чашките отгоре и си готов и честно да ти кажа откакто го направих това нещо се родих няма смяна на тампони през 10-15000 км и си заслужава пружини взех от морга заедно с чашките за 60лв даже и предницата се повдигна малко,проблеми никакви нямам вече 3г.

Ами аз наскоро си купих колата-Пасат Б4 комби и забелязах че съм си с тампони каквито трябва(тампон и лагер отделно) но предницата ми е доста висока и се чува едно тракане като мина през неравност и затова се чудя дали предният собственик не е сменял само пружини без да сменя чашките над пружината.Преди това 7 години карах Пасат Б4 и там ми е ясно всичко :biggrin

няма как да стане да смени само чашките, последните намотки на пружините са различни по диаметър то затова се прави и тази операция да се сменя всичко иначе ако ставаха щеше да си смениш чашките и тампоните само и си готов

pasatorrr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pasatorrr » Нед 27 окт 2013 17:47

mitacee написа:
pasatorrr написа:

няма как да стане да смени само чашките, последните намотки на пружините са различни по диаметър то затова се прави и тази операция да се сменя всичко иначе ако ставаха щеше да си смениш чашките и тампоните само и си готов

Смених ги вече колега!Амортисьори Закс,лагери и тампони Билщайн!

Върни се в “Passat”