Забелязал съм че Пасата ми преминава прекалено твърдо и грубо през някоя дупка или неравност на пътя.Чувството е че все едно съм със нископрофилни гуми, а реално съм със 195/60/15.Дори една Голф 2ка преминава по-леко през същите дупки. От какво може да е причината
Гумите ги правя по 2.3 налягане, което не е много, а амортисьорите и пружините са обикновени, сменях ги преди около 2 години, заедно с тампоните.Тампоните на биалетките преди година и нещо, тампоните на носачите пак тогава, а шарнирите ги сменях лятото.Просто няма причина за това грубо преминаване през дупките.Ама все едно съм 18цолови джанти
То няма гаранция като са сменявани тампоните скоро, че някой не е тръгнал пак. На задния мост тампоните също се усещат доста, когато се износят и най-вече като е натоварена колата.
Някой тампон от горните не ти е в час. При мене беше същото, нищо че съм с B3. Единия беше яко заминал, като го смених се пооправи. Сега на ред трябва да сменя и амортесиорите че съм с някакви късоходни, пък с оригиналните пружини и вози много твърдо. Те по принцип тия коли возят по-твърдичко. Например на баща ми Вектрата от 96-та година вози доста по-меко, а пък за Ладата да не коментираме. Тя вече е в друга категория и времева линия.