Vw Passat Б5 2.5 ТDI - смяна на скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
sta!ikov
Автомобил:
Двигател:

Vw Passat Б5 2.5 ТDI - смяна на скоростна кутия

Мнениеот sta!ikov » Сря 01 яну 2014 12:25

Първо Честита нова година на всички колеги с пожелание за здраве и късмет през новата година и дано тя бъде по побра от старата !

По темата ..

Автомобила е :

Vw Passat Б5 комби -АВТОМАТИК с двигател 2.5 Tdi с червено I ако има значение .Колата е само на предно а не 4 motion !
По голям талон B- Дата на първа регистрация 11.05.2000 година на страничните стъкла пише 99 година... ако е от значение.
Мисля че на големия талон е объркан номера на мотора защото е записал АЕТ155155 А в програмата ЕТКА не излиза такъв мотор ...
Ако е нужно ще дам и номер на рамата ако това ще помогне.

Та колеги налага се подмяна на скоростната кутия с друга тъй като тази не подлежи на ремонт...или по скоро няма смисъл...
Предполагам ще ме попитате защо не я ремонтирам отговарям какво се случи...
На прав участък без да я напъвам колата все едно някои ме удари отзад от там кутията започна да хвърля масло и т.н Не съм я карал така ведната спях нито съм я дърпал на свободна а колата беше предвижена с платформа до сервиз..Преди това имаше шумове в кутията дори и на свободна при подаване не газ имаше виене но на майсторите тук ясно не им се занимаваше и казаха карай....
Преди ицидента кутията имаше лек удар в картера предполагам и от там е дошъл проблема карах я така една седмица само за спешни случай след това подмених картера филтър масло но явно е било на празно..

Сега смятам да не се занимавам повече с тази кутия а да я подменя с същата такава пак автоматик защото не ми се вскарва в филма с ръчка от пасат б 5.5.

Искам запознатите да споделят какво точно ще ми трябва защото не искам да се занимавам и с електроника и други тем подобно.
Разбира се ако е наложително ще се играе и тази игра.

Намерил съм скоростна кутия от колегата instantaccess отново от същия пасат б5 2.5 тди автомат само на предно комплект с компютъра и с хидромуфата отпред. !

Ако има нещо което ще ми трябва моля да се сподели за да избегна различните разправии и проблеми !

Благодаря предварително на отзовалите се и се извинявам за разтяганите локуми но предпочитам да се знае всичко ;)

sta!ikov
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на скоростна кутия на Vw Passat Б 5 2.5 ТDI

Мнениеот sta!ikov » Сря 01 яну 2014 18:46

Прилагам и снимки на кутията която вече е свалена от колата за сравнение и добиване на представа...

В албума има снимки на кутията подробно

....Който може да помага нека пише...

http://staikov.snimka.bg/automobiles/avtomat-pasat.795970
Прикачени файлове
1525675_10201204178534093_547059877_n.jpg
1509847_10201204177454066_847056980_n.jpg

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 01 яну 2014 21:29

Ако номерата на старата кутия са 1:1 с номерата на новата, това ти гарантира, че кутията е 1:1 и съответно имаш само механична работа - сваляш старата и слагаш новата. Всички букси и отвори трябва да съвпаднат 1:1 и новата кутия да си заработи със стария компютър и т.н. без да трябва да преправяш нищо или да взимаш нещо допълнително от колата донор. Само колегите, които са по-запознати, трябва да ти кажат как седи въпроса с маслото на кутията,понеже там не разбирам.

sta!ikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sta!ikov » Чет 02 яну 2014 9:37

Това което ми казваш ме зарадва много ще помоля още някой от колегите да изкаже мнение и да действам :)

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Чет 02 яну 2014 10:05

Ами то няма как да е иначе, абсурдно е да правят за всяка конкретна бройка автомобил уникална кутия и оборудване към нея...

sta!ikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sta!ikov » Чет 02 яну 2014 10:14

Най-много ме притеснява електорниката :) Залагам на сигурно за това така досадно питам ... ;)

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 02 яну 2014 14:31

Ами то в кутията ти реално няма кой знае каква електроника - само крайни устройства и датчици. Ако номерата са и същите, датчиците и куплунзите също ще са същите и ще си работи с твоята електроника без проблем. При ръчните кутии има зависимости според това на каква кола я слагаш и не винаги датчиците са еднакви, ама в твоя случай слагаш на същата база - същия мотор и същото купе и няма причина да имаш някакви разлики по електрическата част. Номерата ти гарантират и едни и същи предавателни числа на предавките т.е. ще си върви, както преди.
:beer

sta!ikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sta!ikov » Пет 03 яну 2014 15:10

Ами идната седмица ще действаме живот и здраве дано всичко върви ОК :)

sta!ikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sta!ikov » Пет 10 яну 2014 0:36

Колата е готова вече с нова кутия !
Безкрайни благодарности на колегата instantaccess дано има повече хора като него !

Има заслужена почерпка ...Жив и здрав бъди !

Върни се в “Passat”