Б-5 1.8 125 коня бензин проблем с двигателя
Б-5 1.8 125 коня бензин проблем с двигателя
здравеите колеги имам проблем с двигателя когато запаля колата оборотите са кьм 2000 и така пьрвите 2 минути после се нормализират нещата и колата почва да работи все едно е на 3 цилиндра сменени са кабели свещи дебитомер и като подам газ почва да патка или огасва колата пасат Б-5 1.8 125.коня бензин
- pnkolev89
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8 20V ADR
Re: Б-5 1.8 125 коня бензин проблем с двигателя
Здравей колега, мисля че трябва да си погледнеш дросела, от него може да ти играят оборотите, да прекъсва и да не върви като цяло нормално колата, защото ако не се лъжа на него са и ТПС-а и стъпковото моторче. Тези две машинки отговарят за оборотите на мотора а като цяло дросела образува цялата смес от въздух и гориво. Това е просто предположение, надявам се да съм те насочил правилно. Успех :)
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Какво показва диагностиката след смяната на тези неща?
- b3as7
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1997 ADR
Моят правеше същото, както и оборотите играеха като че ли сам се форсира. Оказа се, че смуче въздух от една тръба за газовата и като уплътних добре проблемът спря. Също по това време му беше повреден дебитомера и ламбда сондата, но тъй като си го карам на газ, не съм им отдавал значение. Чух също предположения, че има проблем със стъпковото моторче, въпреки че дори не знам в този модел има ли подобно нещо :D Така де, според мен колата ти смуче въздух отнякъде и затова гасне.
Здравей,имах същия проблем с моя пасат.дросел клапа-пробвай с обучение първо,ако не стане огледай около нея за пропуск на въздух,или да е зацапана от картерните газове.Ако всичко до тук е ок- пробна смяна на дроселова клапа.При мен даде същия проблем след ремонт по мотора и престой с разкачен акумулатор 2 седмици.След обучение на клапата се оправи.