пассат б4 1.6 афт заглъхва мотора при рязко подаване на газ
-
- Автомобил: passat b4
- Двигател: 1.6 AFT 1996
пассат б4 1.6 афт заглъхва мотора при рязко подаване на газ
Здравейте колеги. Имам пассат б4 комби 1.6 афт мотор и проблема е, че при рязко подаване на газ първоначално за около 1 секунда мотора заглъхва и след това се форсира както трябва и от там на пътя като излезна като му дам газ ако над 2000 оборота тръгва, а ако е преди това мотора се чуди какво да прави но тръгва след това. Разбрах, че при АФТ моторите няма право на пипане на делкото за даване на аванс и така нататъка, обаче не ми е ясно защо при запалена кола изключвам кабела на делкото и колата работи, не гасне, нали при изключване на кабела на делкото, датчика на хол вече няма напрежение към него, следователно колата трябва да загасне. След като е изключен кабела с ВАГ КОМ проверявам има грешка за датчика на хол и прекъсвача е на 5000 оборота но няма разлика дали колата е с закачен кабел или не, заглъхването си остава ..
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: пассат б4 1.6 афт заглъхва мотора при рязко подаване на
Провери показанията на дебитомера колега. Разгледай тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=339856&hilit=%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80+%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D0%90%D0%A4%D0%A2
-
И мен ме съмнява дебитомера, защотото пак закачих ВАГ КОМА и дадох графика на дебитомера и ламбда сондата и на ниски обороти ламбда сондата ми чертае някаква крива което значи, че си мени стойностите, а дебитомера си седи с една стойност и не мърда. Най-интересното е, че след подаване на газ стойностите на дебитомера паднаха надоло(линията на графиката слезна надоло, един вид е намаляло количеството на въздуха), а не трябва ли да се покачи, все пак минава повече въздух през него ..

И си попълнете пълно профила -от къде сте и т.н. за да те насочим към най-близкия добър майстор!
-
Проверих дебитомера- на ниски обороти 1.1в на 3000 оборота 1.68в, между 2,3 краче дава 14в .. дутчиците за температура на въздуха и на водата също са проверени- не е там проблема. Кабелите и свещите са чисто нови, няма смучене на въздух от колекторните тръби. На АФТ мотора не може да се пипа центровката той си я наглася самичък. И така, все още си го има проблема и на студена и на загряла кола е едно и също.
Какви свещи си сложил?За мен е типично за проблем в запалителната система!Дебитомера се мери при 3000об в движение на 3 предавка.На място и на празен ход може и да подведе.Благодаря за профила ,но там си имате добри майстори защо търсиш помощ тук?
-
Свещите са Beru и кабелите също, това за дебитомера не го знаех, утре ще пробвам. Майсторите тук нищо не разбират и за това не ходя по майстори.